În edițiile precedente ale emisiunii Super Business, mai mulți oameni de afaceri argeșeni au răspuns întrebărilor noastre, arătând care sunt principalele lor probleme în legătură cu mediul fiscal haotic și incompetența autorităților. Continuăm seria de materiale cu un caz revoltător. Flavius Iliescu, un om de afaceri piteștean, a dezvăluit echipei noastre modul în care au fost ,,sifonate’’ zeci de milioane de euro prin programul Casa Verde, program gestionat de către Administrația Fondului de Mediu. Asta, în condițiile în care România este codașă la capitolul ,,mediu curat’’

Flavius Iliescu este managerul Petawatt Energia, firmă care se ocupă de proiectarea și implementarea structurilor pentru producerea energiei fotovoltaice. Este o firmă care ajută la producerea energiei verzi însă… tocmai această companie are probleme cu Administrația Fondului de Mediu.

Iată care sunt principalele nemulțumiri ale lui Flavius Iliescu la adresa Administrației Fondului de Mediu :

 

De altfel, Flavius Iliescu vorbește echipei noastre și despre alte lucruri care nu sunt în regulă cu această instituție, inclusiv despre controale abuzive. Afaceristul ne-a pus la dispoziție o înregistrare de la începutul acestui an, când o echipă de la Administrația Fondului de Mediu a venit într-ul control, să-i spunem, inopinat! Surpriză, unul dintre inspectori este un fost primar de oraș din Argeș, fiind acum membru marcant al unui partid din coaliția de guvernare. Seria de controale și de presiuni la care sunt supuse aceste firme îl fac pe Iliescu să creadă că totul are un… iz politic, afaceristul refuzând, în urmă cu ceva timp, niște lucrări pentru o instituție din Argeș.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu sunt familiarizați cu păienjenișul instituțional, Administrația Fondului de Mediu s-a înființat în anul 2009, gestionând câteva sute de milioane de euro anual. De la înființare, fondul a fost alimentat de mult-hulita taxă auto, eliminată la începutul anului 2017, de taxele plătite de firmele care gestionează deșeuri, precum și de aceia care produc, importă și comercializează produse electrice și electronice.

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here