Home Politic Încă trăim în Țara lui Pumn cel Iute și a lui Gură Mare

Încă trăim în Țara lui Pumn cel Iute și a lui Gură Mare

de Argeseanul
52 vizualizări

O poveste primită pe mail în urmă cu câteva zile, dar care încă este și va mai fi de actualitate, îmi arată din nou că trăiesc într-un sistem unde pumnul sau cuvintele jignitoare venite din partea unora cu „spatele cât ușa” și cu bastonul tare încă funcționează când vine vorba de reducerea la tăcere a celor care au ceva de spus, a celor care s-au săturat sau care, din motive foarte bine întemeiate, pur și simplu nu pot să aibă fermoar la gură.

Povestea pe care urmează să o citiți în rândurile de mai jos, exact așa cum este ea, cuvânt cu cuvânt, este a unui om (foto) cărui voce suntem de fapt și noi cei NU VREM SĂ TĂCEM ȘI SĂ ÎNGHIȚIM UMILIMȚE DUPĂ UMILINȚE cauzate de Pumn cel Iute și Gură Mare.

„Ieri seară am protestat la Cluj alături de alți aproape 20.000 de oameni. Am străbătut străzile orașului în marș, printre oameni îndârjiți și sunet de tobe. S-a scandat “vrem justiție, nu corupție”, iar după 5 ore de oboseală ne-am privit unii în ochii altora și ne-am promis că vom reveni.

Am ajuns acasă aproape de miezul nopții. Feed-ul meu de Facebook era plin de gaze lacrimogene, spray de piper, îmbrânceli, lovituri și arestări abuzive. Jandarmeria Română intervenise brutal la București abuzând protestatarii pașnici. Euforia protestului s-a preschimbat în uimire și dezgust.

Jandarmeria Română nu a are nicio scuză. Aseară, la protestul din București, au ales să apere liniștea politicienilor corupți. Și-au abandonat misiunea de a proteja cetățenii.

În astfel de momente, nu vom putea și nu trebuie să răspundem cu violență. Oricât de tare ne-ar fierbe sângele, pe drept cuvânt, violenţa nu trebuie să plece de la noi. Dar nu putem nici să ne închidem în casă. Nici să renunțăm la libertate, în fața corupției!

Avem o armă mai usturătoare ca o mână ridicată: rușinarea publică. Oamenii de bine ai acestei țări trebuie să știe că Jandarmeria apără un stat opresiv și corupt. Că nu au nicio scuză dincolo de obediența rușinoasă față de un superior care lovește cu putere în democrație.

Am rezervat o machetă cu mesajul “Rușine, Jandarmeria Româmă!” în Gazeta Sporturilor pentru mâine, adică vineri. Suntem în plin campionat mondial de fotbal și zeci de mii de români răsfoiesc acest ziar. Imaginează-ți că fiecare dintre ei va citi mesajul nostru și va vorbi despre abuzurile jandarmeriei prietenilor în continuarea discuțiilor despre fotbal.

Nu prea avem cu ce plăti această machetă și promovarea în online, dar speranța mea e că după ce citești acest email vei sări peste o înghețată și vei contribui și tu. Donezi să-i rușinăm public, acum, când o țară întreagă îi privește?

Rezistența e vie,

Tudor

PS1: Noi nu suntem împotriva Jandarmeriei, suntem împotriva violenței. Am cunoscut și jandarmi cumpătați care ne-au însoțit cu un aer complice în marșuri. Însă atunci când o instituție precum Jandarmeria abdică de la rolul pe care-l are, rușinea se răsfrânge din păcate asupra tuturor celor care îi poartă însemnele. Donezi și tu pentru macheta din Gazeta Sporturilor?

PS2: După seara de ieri când Mihai Șora a fost îmbrâncit de jandarmi, acesta a publicat următorul mesaj pe care îl redăm și noi aici: Dacă un jandarm îmi spune „Mișcă-te mai încolo, moșule!“, nu mă supăr: pot înțelege că Jandarmeria română vrea să „elibereze“ cutare metru pătrat din Piața Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viață de om). Însă când 10-15 băieți (musculoși, bine hrăniți și echipați) mă turtesc în pătrățelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de față, altceva decât ar trebui să fie. Ne așteaptă zile grele, dragi prieteni. Un lucru am înțeles aseară: cu cât suntem mai mulți, cu atât devin mai agresivi. LE ESTE FRICĂ DE NOI.”

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00