Precipitațiile căzute zilele trecute în cantități destul de mari au dat din nou bătăi de cap atât localnicilor cât și autorităților, mai multe echipaje ISU Argeș fiind solicitate pentru salvarea cetățenilor și a bunurilor acestora.

Potrivit informațiilor, în cel puțin 10 localitîți din județ a fost necesară intervenția pompierilor. localitățile cele mai afectate de furia dezlănțuită a apelor sunt Vedea și Rociu. Pentru intervenția de la Vedea au fost necesare 3 autocamioane, o autospecială și 4 motopompe pentru evacuarea apei din peste 20 de curți și din dispensar, iar la Rociu intervenția s-a efectuat în urma inundării a patru case și a mai multor curți.

Nici zonele urbane nu au scăpat de neplăcerile cauzate de volumul mare de precipitații, orașul argeșean Costești fiind și el afectat.

Pe durata desfășurării acțiunilor de evacuare, mai mult de 50 de pompieri au fost trimiși în localitățile argeșene. La partea de echipament necesar intervențiilor au fost folosite 3 autocamioane, 11 mașini autospeciale și 16 motopompe, acestea din urmă servind la scoaterea apei din mai mult de 90 de curți și case din localitățile menționate.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here