Home Politic Întrevederea președintei interimare a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, cu prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo

Întrevederea președintei interimare a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, cu prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo

de Argeseanul
258 vizualizări

Președinta interimară a Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit miercuri, 10 mai 2023, pe prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo, aflat în vizită oficială în România, în perioada 9-10 mai.

 

Înaltul demnitar român a subliniat relațiile strânse cu Republica Coreea și a amintit că în cursul anului curent cele două state marchează 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic, evidențiind și statutul Republicii Coreea de partener global al NATO. În acest sens, a menționat că există potențial pentru dezvoltarea cooperării în domeniul securității și apărării, având în vedere faptul că România a majorat procentul alocat apărării la 2,5% din PIB.

Totodată, înaltul oficial român a salutat semnarea memorandumurilor de înțelegere pentru producția de muniție și pentru cooperarea între Portul Constanța și Portul Busan.

În context, președinta interimară a Senatului și-a exprimat interesul pentru consolidarea dialogului parlamentar, precum și extinderea și dinamizarea contactelor politice bilaterale, amintind despre vizita în România a președintelui Adunării Naționale a Republicii Coreea, în cursul anului trecut.

De asemenea, Alina-Ștefania Gorghiu a afirmat că autoritățile române analizează candidatura Republicii Coreea pentru găzduirea World Expo 2030 la Busan.

Cei doi oficiali au arătat importanța deosebită a cooperării comune semnificative în plan regional și multilateral, în contextul provocărilor geopolitice și economice actuale.

Din delegația română au făcut parte și secretarul Senatului, Roberta Anastase, președinta Comisiei pentru apărare, Nicoleta Pauliuc,  senatorul și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea, Eugen Pârvulescu, precum și Ambasadorul României la Seul, Cezar Manole Armeanu, și consilierul de stat pentru Politica Externa, Securitate si Afaceri Strategice, Iulian Chifu, potrivit unui comunicat PNL Argeș.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00