Home Politic Ion Popa, preşedintele PNL Argeş: „Noul Cod al Muncii nu flexibilizează raporturile de muncă!”

Ion Popa, preşedintele PNL Argeş: „Noul Cod al Muncii nu flexibilizează raporturile de muncă!”

de Dan Badea
102 vizualizări

Presedintele PNL Arges, Ion Popa, a comentat in legatura cu Moţiunea de cenzură depusă de USL, aratand ca aceasta se doreşte a fi o formă de sancţionare care vizează atât modificările aduse legii Codului Muncii, cât şi procedura aleasa de guvernul Boc care abuzează în continuare de angajarea răspunderii pentru a impune legi nedemocratice şi contrare intereselor cetăţenilor români.

Liberalul a continuat spunand ca angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii nu este democratica fiind o procedura  forţată care ocoleşte dezbaterea parlamentară şi argumentele societăţii civile:

Culmea este ca domnul Boc, intr-o situatia similara, s-a exprimat împotriva acestui tip de promovare a unui act normativ de importanţă pe care o are Codul Muncii! Dincolo de  lipsa de consecvenţă a premierului, nu putem să nu remarcăm că singura filozofie economică pe care acest Guvern a impus-o cu vârf şi îndesat pe spinarea românilor a fost cea a tăierilor: de salarii, de pensii, de drepturi şi indemnizaţii, de ajutoare.”

Ion Popa a mai arătat că Guvernul Boc foloseşte, de fapt,  o lege extrem de importantă pentru a rezolva conflictele din interiorul PDL şi din sânul coaliţiei pentru a asigura liniştea unei guvernări imorale, creând în schimb agitaţie şi nesiguranţă pentru români şi, totodată, un nou conflict între segmentele societăţii româneşti.

Codul Muncii ar trebui să asigure un cadru legal obiectiv şi să asigure echilibrul între interesele salariaţilor şi ale angajatorilor. Legea pe care si-a asumat Guvernul raspunderea nu serveşte interesele celor cărora se adresează, pentru că textul propus nu este în măsură a flexibiliza raporturile de muncă ci, din contră, creeaza conflict. Măsurile propuse pot conduce la FALIMENTAREA multor societăţi, prin apariţia unor mişcări sociale necontrolate şi prin scăderea productivităţii muncii, din cauza nemulţumirilor angajaţilor.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00