Home Fapt divers Județul Argeș sub amenințarea codului portocaliu de furtuni și inundații

Județul Argeș sub amenințarea codului portocaliu de furtuni și inundații

de Argeseanul
53 vizualizări

Codul portocaliu, de furtuni și inundații, a adus în localitatea Rucăr o viitura care a dus la inundarea mai multor gospodării și la evacuarea a cel puțin 10 persoane de către pompieri.


Traficul pe DN73 este blocat total între Pe porțiunea de drum dintre Dragoslavele și Rucăr, traficul pe DN73 a fost blocat din cauza precipitațiilor care au dus la formarea de aluviuni.

Se acâionează acționează cu un buldoexcavator pentru degajarea drumului.

În județul Argeș, echipajele operative ale ISU sunt active.

Din păcate, fenomenele meteo extreme fac și victime. O surprinsă de furia apelor a fost rănită prezentând fractură deschisă. Jandarmii au intervenit pentru a o prelua și a o transporta cu mașina viceprimarului până în dreptul ambulanței care ulterior a dus-o la spital.

FENOMENELE CARE SUNT VIZATE: Scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale dar şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu COTE DE INUNDAȚIEDEPĂȘITE.

Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Dâmbovița – bazin superior, Râul Târgului – bazin superior, Argeșel – bazin superior

Din cauza precipitațiilor masive din ultimele ore, a precipitațiilor prognozate dar și a propagării, există riscul producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, acestea având posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri mari ale debitelor dar şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Dâmbovița – bazin superior, Râul Târgului – bazin superior, Argeșel – bazin superior, județul Argeș.

Foto: ISU ARGEȘ

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00