În data de 5 octombrie 2017, la Moreni, județul Dâmbovița, s-a desfășurat o activitate  ce a prilejuit sărbătorirea Zilei Mondiale a Educației. Manifestarea a fost organizată la inițiativa Asociației pentru Sprijinirea Cadrelor Didactice, Elevilor și Persoanelor cu Dizabilități – Proeducația ( Argeș) și Asociația Art Canto Morena ( Dâmbovița, locul I CAEN pe țară) și sub coordonarea ISJ Argeș, ISJ Dâmbovița, CCD Argeș, CCD Dâmbovița și Primăria Municipiului Pitești și a constat în expnerea prin luări de cuvânt a tot ceea ce înseamnă actul educațional ca implementare, reglementare și nu în cele din urmă însușire, atât de ce-i ce implementează educația ( cadrele didactice) cât și de ce-i ce sunt îndrumați în tainele cunoașterii acestui act atât de nobil, pentru că așa cum spunea Seneca, „Înveți învățând pe alții”.

Interpelările au fost făcute de Președinții celor două Asociații, de directorul CCD Dâmbovița, Deputatul de Dâmbovița, doamna profesor universitar doctor Claudia Gilia dar și de tineri instituționalizați, studenți , cadre didactice și oameni ai societății civile.

În continuarea manifestării, s-a derulat un spectacol concurs, avand printre protagoniști artiști, mici și mari ai scenei naționale și internaționale: Antonio Pican, Andreea Mitran, Cosmina Pupezescu, Creola Stanciu, Viorela Chițulescu, Prof. Elena Sima, pro. Daniela Hodojeu, economist Daniela Bărbuceanu, prof. Rădoi Valentina, fiind doar un procent mic al celor ce au participat și onorat scena cu distinsa lor prezență. Printre invitați, a fost si celebra creatoare de modă, Valeria Coman.

Apogeul activității a fost intrarea pe scenă a tânărului Valentin Vladu, beneficiar al CRRN Călinești, care a salutat respectuos audiența și a interpretat două super melodii, aplaudate la scenă deschisă minute bune, de întreaga audiență, primind Trofeul Ziua Educației. Participarea acestui tânăr a fost posibilă la inițiativa și prin implicarea profesorului Gabriel Pătrășcan susținut în demersuri și sprijinit de șeful unității sociale din Călinești, domnul Marian Ivașcu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here