Home Politic Laura Dicu, preşedintele OTPDL Argeş: „O femeie îşi găseşte locul în politică, dacă are ceva de demonstrat!”

Laura Dicu, preşedintele OTPDL Argeş: „O femeie îşi găseşte locul în politică, dacă are ceva de demonstrat!”

de Dan Badea
44 vizualizări

De câteva zile, tinerii democrat-liberali argeşeni au un nou lider, în persoana Laurei Dicu. Aceasta a preluat, în urma alegerilor, funcţia de preşedinte al OTPDL Argeş de la Bogdan Ivan. Laura are 29 de ani, este de profesie jurist şi, de trei ani, este consilier al senatorului Mircea Andrei. Deşi s-a născut şi a crescut în Târgovişte şi a profesat mare parte din timp la Bucureşti, Laura Dicu declară că s-a îndrăgostit din prima clipă de Argeş. A intrat în politică abia în 2008, fiind consilier la cabinetul parlamentar al lui Mircea Andrei. Deşi e nou-intrată în politică, promite că se va implica tot mai mult în societatea argeşeană, venind, împreună cu colegii săi, cu proiecte care să ridice standardul de viaţă al locuitorilor de pe aceste meleaguri.

O apreciază pe Udrea, este rezervată în cazul Ridzi

Într-o societate balcanică, unde domină prejudecata că doar bărbaţii trebuie să se implice în treburile cetăţii, Laura Dicu crede că femeile pot fi luate în seamă şi chiar să aibă succes în funcţiile de conducere din politică şi din administraţie. „O femeie îşi poate găsi uşor locul în politică, dacă are ceva de demonstrat! Dacă munceşti şi eşti competent, nu cred că are importanţă dacă eşti femeie sau bărbat,” a punctat tânăra democrat-liberală. De altfel, sunt câteva femei din PDL care au ajuns în funcţii extrem de importante. „Chiar la noi în partid sunt două femei care ocupă funcţii de ministru, doamnele Elena Udrea şi Anca Boagiu. Cred că acestea şi-au dovedit valoarea. Doamna Roberta Anastase, tot din PDL, este şefa Camerei Deputaţilor. La nivel judeţean şi local sunt multe femei care şi-au dovedit valoarea în politică şi administraţie. Iar în ceea ce o priveşte pe doamna Ridzi, în momentul în care a fost pusă în funcţie cred că îşi dovedise competenţa. Ce s-a întâmplat mai apoi, nu pot să comentez, deoarece nu am făcut parte din echipa dumneaei,” a declarat Laura Dicu.

„Tinerii ar merita ajutaţi şi promovaţi mai mult!”

La nivel judeţean, Organizaţia de Tineret a PDL numără în jur de 1.500 de membri. Alegerile locale se apropie şi, după cum se ştie, tinerii sunt vectori importanţi în transmiterea mesajului politic şi în mobilizarea electoratului tânăr la vot, de altfel principalul element prin care PSD poate fi bătut în Argeş. „O dată ajunsă în această funcţie, consider că tinerii ar merita ajutaţi şi promovaţi mai mult. Mă refer atât economic, cât şi în administraţie. Sunt foarte mulţi tineri care sunt inteligenţi, unii cu rezultate foarte bune la învăţătură. Mulţi dintre tinerii din Argeş sunt campioni la diferite sporturi. Mesajul meu pentru ei este să vină la vot şi la întâlnirile pe plan local. Trebuie să înţeleagă că sunt un punct important în ceea ce priveşte deciziile judeţene. Atât noi, tinerii din PDL, dar organizaţia în ansamblul ei, coordonată de domnul Mircea Andrei, putem să construim ceva durabil în acest judeţ,” a declarat Laura Dicu.

„Nu vreau să mă impun, vreau să formez o echipă!”

Laura Dicu, la fel ca şi Mircea Andrei, şeful PDL Argeş, crede că, pentru prima dată, PSD are în Argeş un adversar redutabil. Poate de aceea, deşi se cuvenea, liderii organizaţiilor de tineret de la celelalte partide nu au sunat-o să o felicite pentru noua funcţie. „Nu am fost sunată de nimeni, cu excepţia colegilor de partid care nu au putut să vină la conferinţa de alegeri. În ceea ce priveşte organizaţia pe care o conduc, este una formată în majoritate din studenţi, din oameni care ştiu ce vor şi cu care, împreună cu seniorii, vrem să construim o echipă. Nu mă voi impune prin mijloace coercitive, ci prin dialog,” a declarat Laura Dicu.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00