Au trecut câteva zile din prima lună a anului 2019, lună în care încep sau ar trebui să înceapă să se pună la punct aspectele privind bugetul pentru anul 2019.

În momentul de față, România stă slab la acest capitol, ceea ce a atras, mai mult sau mai puțin, oprobiul celor din opoziția PSD.

Liderul național liberalilor, Ludovic Orban, este de părere că, în ceea ce privește acordarea bugetului, adoptarea Legii Bugetului de stat și a Legii Bugetului asigurărilor sociale de stat, în România, s-a încălcat legea în mod grosolan.

”Guvernul a călcat în mod grosolan legea. Nu și-a îndeplinit obligația legală de a depune la Parlament proiectul de buget până în data de 15 noiembrie a anului 2018, și nici astăzi nu a finalizat proiectul de buget pentru a-l transmite spre dezbatere Parlamentului.

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal somează Guvernul să finalizeze de urgență proiectul de buget, să îl adopte în ședințe de guvern și să îl transmită spre dezbaterea Parlamentului cel târziu până la data de 14 ianuarie.

De asemenea, solicităm conducerii celor două Camere, celor doi președinți, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să convoace sesiune extraordinară pentru dezbaterea și adoptarea Legii Bugetului de stat, Legii Bugetului asigurărilor sociale de stat și de asemenea, solicităm dezbaterea în procedură de urgență a proiectului de lege de adoptare a Ordonanței 114/2018, ordonanța adoptată șestache, fără dezbatere publică pe final de an, care dă o nouă lovitură în mediul de afaceri, care pune noi biruri pentru companii, care vor afecta viața de zi cu zi a cetățeanului.”, a declarat Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here