Home Prima Pagina MAI MULTE CENTRE DE VACCINARE PENTRU VÂRSTNICI ȘI BOLNAVI CRONICI, ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

MAI MULTE CENTRE DE VACCINARE PENTRU VÂRSTNICI ȘI BOLNAVI CRONICI, ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

de Otilia Bercaru
73 vizualizări

Instituția Prefectului Argeș informează că, din data de 15 ianuarie, va începe în județ activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a.

În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice.

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.

Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități: -prin medicii de familie;-individual, prin intermediul platformei online ( https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login );-prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);-prin call center-ul DSP Argeș (021.414.44.48);-prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.

Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși.

În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități: -prin intermediul oricărui alt medic de familie;-prin call center-ul DSP Argeș (021.414.44.48);-prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

DSP Argeș are responsabilitatea de a informa toți medicii de familie din județ și UAT-urile privind responsabilitatea programării la vaccinare a persoanelor de peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice.

Vârstnicii instituționalizați vor fi vaccinați de echipe mobile, pentru restul categoriilor de persoane din etapa a II-a de vaccinare fiind disponibile în județ 18 centre de vaccinare:-3 centre la unitatea de cazare a Primăriei Pitești, de pe bulevardul Eroilor nr26-28;-Centrul Medical Solomed din Pitești, de pe Aleea Spitalului nr28;-Muntenia Medical Hospital din Pitești, strada Pictor N. Grigorescu nr 2A;-Ștefănești, în sala de sport campus școlar, de pe strada Coasta Câmpului, nr42;-Mioveni, la Casa de Cultură Racovița, de pe strada Nicolae Racoviceanu, nr 110;-Topoloveni, la Policlinica de pe strada Parcului, nr9;-Boteni, la Centrul de Permanență Valea Argeșelului;-Câmpulung, la ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal;-Costești, la Casa de Cultură a orașului;-Curtea de Argeș, la Centrul de recreere pentru persoane vârstnice din strada Basarabilor, nr28A;-Budeasa, în dispensarul Calotești;-Bradu, în baza sportivă Bradu;-Micești, în dispensarul Micești;-Mărăcineni, în Centrul de Permanență din satul Argeșelu;-Bârla, la parterul blocului de locuințe din satul Mozăceni Vale;-Izvoru, la Căminul Cultural.

Arondarea localităților din Argeș pe centrele de vaccinare poate fi consultată prin intermediul platformei online pusă la dispoziție de Instituția Prefectului, disponibilă accesând următorul link: https://www.covidarges.ro/vaccinare/ .

Tot aici găsiți informații utile despre campania de vaccinare, dar și numărul argeșenilor vaccinați zilnic.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00