Pare greu de crezut, dar s-a întâmplat astăzi, la Ștefănești, în curtea Capelei Brătienilor, la aniversarea celor 144 de ani de la inființarea PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL.

Evenimentul care, nu este doar unul de factură politică, având în primul și în primul rând însemnătate culturală, istorică dar și educațională (acordarea premiului „GHEORGHE BRĂTIANU” celui mai bun olimpic argeșean), ar fi trebuit sărbătorit la Vila familiei Brătianu, loc unde timp de 30 de ani s-a marcat fiecare an împlinit de la înființarea partidului.

Din păcate, însă, nu a fost așa, liberalilor interzicându-li-se de către cei din conducerea CJ Argeș să organizeze acolo un eveniment de mare însemnătate pe motiv că mai ales în perioada premergătoare alegerilor de orice fel nu sunt permise nici un fel de evenimente.

Oare chiar așa să fie? Păi nu prea, având îm vedere anumite imagini în care sunt surprinși mai marii Consiliului Județean Argeș chiar în interiorul conacului unde odinioară s-au scris bucăți de istorie.

Se răscolesc Brătienii în morminte! Ar spune gurile mai aprige cărora înclin să le cam dau și dreptate, uneori.

Dar să revenim la cum a decurs momentul de azi.

Fiind un moment marcant, era de așteptat să fie întâmpinat de o mulțime de oameni, de la politicieni și edili de localități sau alții cu funcții importante, până la oameni simpli veniți fie ca susținători fie ca privitori.

Din păcate, însă, nu a fost deloc așa. Mulțimea nu a fost cea așteptată, ceremonia nu a fost una demnă de numele Brătienilor: o coroană modestă, din partea PNL și o slujbă scurtă oficiată de un singur preot. Nici măcar coliva pentru pomenirea cea veșnică nu a existat.

E dureros sa vezi cum din cauza unora cu „scaune înalte”, care dictează după cum vor ei, momente importante din politică și istorie nu au nici o susținere.

Sunt de apreciat, insă, cei din PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL, deoarece în ciuda vicisitudinilor de care s-au lovit în ceea ce privește organizarea evenimentului de astăzi, au reușit cumva să aducă acel mic omagiu celor care au pus bazele ideologiei liberale.

Prezent astăzi la ceremonie, președintele PNL, Ludovic Orban, și-a spus, printre altele, și nemulțumirea legată de momentul celebrat la Pitești. Dar totodată i-a asigurat pe absolut toți cei prezenți asupra faptului că PNL nu va renunța

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157292364519525&id=574149524

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157292436864525&id=574149524

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here