Anul 2018, denumit anul Centenarului de la marea Unire, începe cu o dată foarte importantă pentru cultura română, comemorarea zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu, un reper de patriotism şi un geniu al viziunii poetice.

Centrul Cultural împreună cu Primăria Orașului Mioveni organizează în data de 15 ianuarie 2018, începând cu ora 13.00 evenimentul  Eminescu-popas cultural în calea Centenarului.

Activitatea se va desfășura la Centrul Cultural Mioveni și va cuprinde:

  • Sesiune de Comunicări Științifice cu invitaţi de prestigiu ai culturii argeşene, printre care enumerăm Univ. Dr. Cornel Popescu, Mona Valceanu- poetă, membră a Uniunii Scriitorilor, Valentina Geambașu- poetă.
  • Lectură publică susţinută de elevi din toate unităţile de învăţământ din Mioveni
  • Workshop : Eminescu – raze senelare în cultura română, organizat de A.I.V. for Mioveni

 

 

Facebook Comments
Articolul precedentFAZA ZILEI: Doua pietre mari
Articolul următorCât de bine au câștigat românii la finele anului trecut
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here