Home Social O nouă creșă în Pitești. Finanțare aprobată prin PNRR

O nouă creșă în Pitești. Finanțare aprobată prin PNRR

de Argeseanul
21 vizualizări

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat cererea de finanțare depusă de Municipiul Pitești pentru obiectivul de investiții „Construire creșă mică, localitatea Pitești, Bd. Petrochimiștilor, nr.23, jud. Argeș, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C15, Componenta 15 – Educație.

Proiectul vizează creșterea accesului la educație timpurie, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, necesare în creșterea calității vieții generațiilor viitoare.

Activități eligibile în cadrul proiectului sunt:

• Lucrări pentru amenajarea terenului, lucrări de demolare pentru eliberarea terenului;

• Lucrări de construire și dotare a obiectivului de investiții;

• Proiectare și asistență tehnică;

• Asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții;

• Alte cheltuieli (cote, taxe, avize, diverse și neprevăzute, organizare șantier).

Investiția de bază, absolut necesară orașelor aflate în creștere, trebuie să asigure creștea capacității sistemului de învățământ, pentru serviciile de educație timpurie antepreșcolară.

Proiectul propune construirea unei creșe pentru 40 copii. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separate în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampa acces, grupuri sanitare, coridoare etc. Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă, iar clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.

Valoarea intervențiilor de mai sus este de 9.988.916,5692 lei TVA inclus, din care  9.988.916,5692 lei fără TVA reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferente cheltuielilor eligibile în valoare de 1.897.894,15 lei, cheltuieli asigurate din bugetul de stat, transmite Primăria Pitești.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00