Home Social Parcuri distruse la Curtea de Argeş

Parcuri distruse la Curtea de Argeş

de Dan Badea
26 vizualizări

Odată cu venirea primăverii şi totodată a vremii frumoase, părculeţele din Curtea de Argeş s-au umplut instantaneu cu părinţi şi bunici care şi-au scos la joacă copiii ori nepoţii. Pentru aceştia o mare problemă o reprezintă starea deplorabilă în care se află unele locuri de joacă pentru copii şi pericolul la care sunt supuşi micuţii. Spre exemplu, în părculeţul din faţa Centrului de Cultură şi Arte un leagăn a fost furat, iar altele din mai multe locuri special amenajate pentru joaca micuţilor au fost rupte  Conducerea SPGC-ului, care are în administraţie aceste locuri aruncă vina pe cei care sunt certaţi cu bunul simţ şi cu spiritul civic şi devastează locurile în cauză. Conform şefului de la SPGC, Ioan Ghiţă, citat de o publicaţie locală acestea sunt verificate şi reparate periodic, dar imediat după sunt vandalizate din nou.

„Noi nu avem ce să aflăm. Poliţia ar trebui să ia măsuri, dar ştiţi cum este «prinde orbul, scoate-i ochii”. Noi le mai verificăm, le mai reparăm, dar seara sunt stricate la loc. E incredibil! Nu mai rezistă nimic în oraşul ăsta. Vandalismul e în floare” a declarat pentru respectiva publicaţie directorul SPGC Ioan Ghiţă.

Bănci dispărute şi apărute în cartierele oraşului

Pe lângă problema locurilor de joacă pentru copii, o alta problemă este cea a băncuţelor. Tot în faţa centrului de Cultură şi Arte, în zona de joacă a prichindeilor, nu există decât o bancă  pe care părinţii sau bunicii micuţilor ar putea lua loc în timp ce îi supraveghează pe aceştia. Ca şi cum nu ar fi de ajuns că acestea sunt insuficiente în unele cazuri ca cel de mai sus, acestea mai sunt şi distruse sau chiar furate cu totul. Un astfel de exemplu este cel al unei bănci care de câteva luni bune a apărut misterios în zona Confarg, pe strada Ştefan cel Mare, şi de atunci acolo a rămas.

„Credeţi că doar o bancă este furată şi doar pe Ştefan cel Mare a apărut? Mai sunt o grămadă de astfel de cazuri. Şi mai sunt şi distruse multe. Noi le vopsim, le schimbăm scândurile care sunt rupte, chiar le schimbăm cu totul în astfel de cazuri, dar degeaba. Şi sunt bănci masive, cred că au dat cu barosul în ele de au reuşit să le rupă” a încheiat directorul Ioan Ghiţă.Cum nimeni nu are nici o idee despre cei ce comit aceste acte de vandalism, evident că nu se ia nici o măsură. Probabil că este nevoie ca un copil ieşit la joacă să păţească un accident pentru ca autorităţile să fie mult mai implicate şi să încerce cumva să descurajeze aceste practici ale unor indivizi care în mod sigur nu au aflat că suntem în secolul XXI.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00