Home Prima Pagina Pe când descinderi DNA şi la Vama Piteşti? Armanaschi Geta de şase ani face „cheta”!

Pe când descinderi DNA şi la Vama Piteşti? Armanaschi Geta de şase ani face „cheta”!

de Dan Badea
28 vizualizări

Geta (foto stanga) face ,,cheta" in vamile pitestene de 6 ani. Multumim lui Florian Silisteanu pentru poza oferita!Zilele trecute, câteva zeci de vameşi, de la mai multe puncte de trecere a frontierei din ţară, au fost arestaţi sub acuzaţiile de luare de mită, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, evaziune fiscală, contrabandă şi chiar subminarea economiei naţionale. La Piteşti, 32 de persoane care făceau contrabandă cu ţigări au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile. Dincolo de nelegiuirile, cunoscute e toţi, dar netaxate de nimeni,  din vămile de la hotarele patriei, rămân, deocamdată, în picioare cumetriile din vămile existente în fiecare oraş reşedinţă de judeţ, inclusiv la Piteşti. În rândurile următoare, vă vom prezenta o parte din activitatea Georgetei Armanaschi, cea care taie şi spânzură în Vama Piteşti de peste şase ani. Deocamdată, conducerea PNL Argeş nu s-a disociat de activitatea, mai mult decât discutabilă, a Getei.

Ultimul mohican liberal din instituţiile argeşene

După ce Alianţa DA a ajuns la putere, în anul 2005, Georgeta Armanaschi a fost numită în fruntea Vămii Piteşti, fiind propulasată de către PNL. O dată ajunsă în fruntea Vămii, Geta Armanaschi nu s-a ferit de nimeni să îşi angajeze în instituţie mai toate rubedeniile şi cunoştinţele din Oltul natal. În ciuda faptului că angajaţii mai vechi munceau şi câte 12 ore, de stimulente şi prime nu beneficiau decât rudele Getei. În 2008, atunci când liberalii au părăsit guvernarea, cei mai mulţi dintre angajaţii vămii au răsuflat uşuraţi. În locul său a fost instalat democrat-liberalul Alexandru Cătănea. Acesta nu s-a bucurat prea mult de funcţie, deoarece Geta a dat în judecată ANAF, câştigând procesul. A fost repusă în funcţie… Deşi în august 2010 s-a încercat din nou schimbarea ei, Armanaschi a rămas şefă la Biroul Vamal Piteşti, fiind singurul liberal care, la peste doi ani de la schimbarea orânduirii, şi-a păstrat funcţia. A mai fost Laurenţiu Achimescu la Direcţia pentru Sport, dar între timp a fost „rezolvat”.

„Geta care face cheta!”

Printre angajaţii Vămii Piteşti, Geta Armanaschi a căpătat porecla „Geta care face cheta”. Imediat vă explicăm de ce… De exemplu, la sfârşitul lui 2005, Geta a auzit că şeful ei de la Regionala Vămilor Craiova are nevoie de un laptop pentru fiica sa, care intrase la facultate la Bucureşti. Fiind o tipă cu spirit, Geta le-a cerut subordonaţilor să cotizeze pentru „şeful ăl mare”, numai că aceştia nici nu au vrut să audă. Totuşi, s-au strâns câteva milioane, cât de o jumătate de ecran de laptop. Ambiţioasă de felul ei, Geta a apelat la patronul unei firme de comisariat vamal. Generos, omul i-a dat direct cardul, să-şi ia ceva de sumă modică. Modic pe naiba, căci Geta s-a dus direct la un hipermarket, de unde a cumpărat un laptop de 40 de milioane! Ceva mai târziu, prin 2006 adică, la Vama Piteşti apare firma Eurogrup. Angajaţii Vămii se tot întrebau de ce Armanaschi se dă de ceasul morţii ca toate firmele care derulează operaţiuni cu exteriorul să apeleze la Eurogrup. Când colo, la puţin timp, toată lumea află că patronul acestei firme este, nimeni alta, decât Geta… care a făcut din nou cheta. Presa din acei ani scria că, în ciuda abuzurilor care sfidau, de cele mai multe ori, multe articole de Cod Penal, Geta a rămas la Vamă doar pentru că era prietenă foarte apropiată cu controversatul liberal Dan Radu Ruşanu.

Îşi lua prime pentru că era… bolnavă

În anul 2008, Geta Armanaschi, după ce a făcut ce a vrut p…oziţia ei ierarhică în Vamă, s-a gândit să îşi ia concediu, deoarece era deosebit de stresată. Şase luni a stat acasă sau pe aiurea. Nimic de zis, când e stresat omul are nevoie şi de ceva odihnă, numai că, în acest răstimp, Geta şi-a primit atât salariul întreg, başca prime de câteva sute de milioane de lei vechi. După ce a revenit din concediu, s-a trezit cu postul luat de către pedelistul Alexandru Cătănea. La vremea respectivă, colegi din partid, dar şi angajaţi de-ai Vămii declarau că Geta Armanaschi ar fi jucat la două capete, contribuind cu sume frumuşele atât pentru campania PNL, cât şi pentru cea a PDL. Gurile rele spun că Geta s-ar fi întâlnit inclusiv cu şeful PDL Argeş de atunci, Cristian Boureanu, pentru a rămâne directoarea Vămii. Deşi Cătănea îi luase locul, Armanaschi Geta s-a trezit şefă la biroul financiar-contabil al Vămii. Nici acolo nu s-a comportat prea colegial. După ce a urlat ca la uşa cortului la o angajată a unei firme de comisariat vamal, Geta i-a spart un neon în cap. La scurt timp, după un proces sinuos, Geta a revenit la şefia Vămii.

Şi cheta a continuat…

Dincolo de comportamentul Georgetei Armanaschi, care uneori a sfidat absurdul, rămâne pofta ei de îmbogăţire. Practic, toate mecanismele de făcut bani ale Vămii Piteşti au fost setate pentru ca o bună parte din „caşcaval” să fie drenat către buzunarele sale şi-ale camarilei, care taie şi spânzură, de aproape şapte ani, la Vama Piteşti. Pentru a mima corectitudinea, anul trecut Geta Armanaschi a contribuit la anihilarea unei reţele de trafic de alcool. La vremea respectivă, aceasta a aruncat informaţia pe piaţă că ar fi chiar agent al DGIPI. Colegii săi însă, spun că aceasta ar fi fost obligată să facă acest lucru, pentru a nu fi înlăturată sau, mai rău, învinuită de jaful de la Vamă.

Dan Badea

Foto: Florian Silişteanu
www.atacdearges.ro

Facebook Comentarii

3 comentarii

Insider 26 februarie 2012 - 13:50

Din pacate cam asa stau lucrurile la vama Pitesti.Dar un lucru este foarte sigur “are pile mari pentru ca nu au schimbat-o pana acum dupa tot ce a facut”Acum e detasata la Portile de fier si la luat cu ea si pe nepotu’ Spionut.Am scapat de dreaqu si a venit altul.Actualul sef de vama este detasat de la Brasov,si cum suntem obisnuiti si asta este tot un dobitoc care nu are habar de meserie/legislatie cu toate ca e prin vama din 96.

Răspunde

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00