Home Fapt divers Peste 500 de autovehicule verificate de polițiști argeșeni. Amenzi de aproximativ 40.000 de lei

Peste 500 de autovehicule verificate de polițiști argeșeni. Amenzi de aproximativ 40.000 de lei

de Argeseanul
62 vizualizări

În perioada 07-13 februarie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat activități în cadrul acțiunii ROADPOL TRUCK&BUS.

Peste 500 de autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control în cadrul acțiunii care s-a desfășurat conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – ROADPOL, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere a conducătorilor de autovehicule de transport marfă, precum şi de transport persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii argeșeni au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Dintre acestea, principalele sancțiuni au vizat nerespectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale – 33, neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție – 56 și nerespectarea prevederilor legale privind documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport – 28.

Exemple:

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 12 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 29 de ani, din Lerești, care conducea o autoutilitară pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h.
Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Sancţionați contravenţional pentru transport neautorizat de persoane

În ziua de 09februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane, ocazie cu care au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Vlădești, care efectua transport de persoane, contra cost, pe Șoseaua Națională, fără a deţine autorizaţie taxi.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, pentru 6 luni.

În ziua de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au acționat pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane, ocazie cu care au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Pitești, care efectua transport de persoane, contra cost, pe ruta Pitești – Mioveni, fără a deţine autorizaţie taxi.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, pentru 6 luni.

Sfaturi preventive pentru participanții la trafic:

• Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat recomandăm conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să nu blocheze intersecțiile.

• Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic.

• Conducătorii de vehicule trebuie să evite utilizarea telefonului mobil, aspect dovedit ca fiind de natură să distragă atenția, precum și să nu conducă atunci când sunt obosiți sau au consumat alcool.

• Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

• Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. De asemenea, în condiții de vizibilitate redusă datorită condițiilor meteo, noaptea sau chiar în aglomerație, recomandăm pietonilor să circule pe trotuar sau în afara părții carosabile, să nu își obtureze câmpul vizual cu obiecte vestimentare și să nu își lase distrasă atenția, spre exemplu prin folosirea telefonului, conform IPJ Argeș.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00