Piscinele din Argeş au fost închise din nou începând cu data de 23 iulie, conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), cu toate că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat că virusul nu se transmite prin apă, aceasta fiind tratată cu clor. Argeșul este singurul județ care a luat această măsură, unde piscinele au fost considerate focar de infecție, deși nu au fost raportate cazuri confirmate de îmbolnăvire în acest mod.
Astăzi se încheie, conform CJSU, perioada în care piscinele au fost închise, existând însă posibilitatea de prelugire a acestui termen. Reprezentanții piscinelor private din Argeș au înaintat către Prefectură o petiție în care solicită neprelungirea măsurii de suspendare a activității și după 9 august. Patronii cer redeschiderea piscinelor, întrucât OMS a confirmat că nu există risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus prin intermediul apei, iar ei s-au suspus noilor condiții de limitare a răspândirii COVID-19. „Menționăm faptul că ne-am supus tuturor măsurilor de distanțare socială conform reglementărilor în vigoare (2 m între șezlonguri, 2 m între mesele de pe terasa piscinei, dezinfectanți atât pe mese, cât și la corpurile sanitare, dotarea cu măști și mănuși a personalului, triaj epidemiologic al clienților și personalului), iar complexele au o suprafață mare și ne putem permite respectarea acestor măsuri”, se arată în textul petiției.
Repezentanții piscinleor spun că se găsesc într-o situație economică delicată. Au fost doar 5 săptămâni de funcționare din care aproape jumătate din timp a fost ploios, iar odată cu noua măsură au rămas pe stoc cu foarte multă marfă achitată, care nu mai poate fi returnată. De asemenea, societățile comerciale au disponibilizat începând cu 23 iulie personalul aferent piscinelor. În această situație, multe dintre acestea se află în pragul falimentului, riscând să nu se mai redeschidă vreodată. Patronii piscinelor așteaptă un răspuns favorabil din partea Prefecturii, în vederea rezolvării acestei situații.