Mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Învierii Domnului, iar cele mai căutate alimente pentru masa de Paște sunt, cu siguranță, carnea de miel și ouăle. Astăzi, reporterii Argeș Plus au mers în Piața Ceair din Pitești, pentru a vedea la ce prețuri sunt comercializate produsele tradiționale, care vor ajunge pe mesele argeșenilor.
Cei care doresc să consume carne de miel sau de oaie trebuie să plătească 40 de lei/ kg. Comercianții oferă și carne de ied, la același preț. Vânzătorii, sosiți din diferite județe, ca Arad sau Teleorman, spun că nu au existat variații însemnate de prețuri, comparativ cu anul trecut, și că până acum produsele nu au fost foarte căutate. Începând de mâine vor exista mai multe cereri, speră comercianții.
De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ouăle, iar produsele costă între 1,2 lei și 1,5 lei. Și oferta pentru brânzeturi este foarte variată, iar prețurile diferă în funcție de produsul ales. Spre exemplu, un kg de brânză veche de oaie este comercializat cu 55 de lei, iar brânza de burduf cu 60 de lei. Cașul afumat puțin sărat costă 38 de lei/kg, iar telemeaua de capră puțin sărată 40 de lei/kg. De asemenea, telemeaua scursă puțin sărată de oaie costă tot 40 de lei/kg.