Politia Romana are câteva recomandări pentru a nu fi victimele unor posibile înșelăciuni online, având în vedere că, din 17 noiembrie, încep reducerile de Black Friday.

Polițiștii recomandă cumpărăturile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoști sau pe care le-ai mai folosit. Trebuie, de asemenea, verificat rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online.

„Introdu adresa site-ului pe care intenționezi sa efectuezi plata si nu da click pe link-uri primite pe mail. În unele situații, aceste link-uri te pot direcționa către site-uri false, care imita perfect site-urile comercianților.

Asigură-te că transferul informațiilor se face în mod securizat. Verifică existența simbolului de tip lacăt în bara URL și folosește un protocol HTTPS sau SSL atunci când navighezi pe Internet.

Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigură-te că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lăcățel care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va începe cu HTTPS”, transmite Poliția Română.

Articolul întreg pe http://www.business24.ro/preturi/stiri-preturi/recomandarile-politistilor-de-black-friday-nu-platiti-in-avans-produsele-comandate-pe-internet-1589336

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here