Home Special Politica-i o curbă (II): Cum l-a trădat Ducele de Albota pe Nicolescu

Politica-i o curbă (II): Cum l-a trădat Ducele de Albota pe Nicolescu

de Dan Badea
23 vizualizări

În urmă cu un an, subsemnatul a publicat, în premieră, lista cu primarii social-democraţi care au de gând să părăsească PSD, înaintea alegerilor locale din 2012, alegând să candideze din partea PDL. Articolul a fost documentat „pe surse” şi, la vremea aceea, multe dintre numele de pe lista transfugilor aveau să-mi atragă ceva ironii din partea colegilor de breaslă: „Bă, tu eşti nebun? Cum naiba Ducele (n.r.-Ion Dumitru, primar al comunei Albota) să plece din PSD? Ăla e prieten cu Nicolescu de 30 de ani… L-ai dat şi pe Gavrilescu de la Călineşti…,” îmi spunea un „amic” de-al meu din presă. Timpul a trecut, iar ceea ce am scris noi s-a adeverit în lunile care au urmat. Ieri, plictisitoarea şedinţă a colegiului prefectural a fost „dinamitată” de o declaraţie a primarului Ion Dumitru, care a spus în gura mare că la anul nu va mai candida la primărie din partea USL. Atât colegii săi din PSD, cât şi viitorii colegi din PDL, declară că, la începutul anului viitor, Ducele va fi la fel de portocaliu ca şi bunul lui prieten de la Bradu, Florin Frătică.

„Am fost doar o rotiţă a maşinăriei electorale a PSD!”

Ion Dumitru şi Constantin Nicolescu, preşedintele CJ şi al PSD Argeş, se cunosc de peste trei decenii, carierele lor profesionale intersectându-se deseori. După aşa-zisa revoluţie, îi regăsim pe cei doi în poziţii înalte în administraţia locală: Nicolescu-preşedinte al Consiliului Judeţean, iar Ducele-primar al Albotei, votat la ultimele alegeri din primul tur cu aproape 80% din voturi. Toate bune şi frumoase până în 2008, când Ion Dumitru a contribuit decisiv la alegerea pe colegiu a lui Bogdan Niculescu Duvăz, deputat care nu era nici pe gustul Ducelui, başca mai era impus şi de Bucureşti. La vremea respectivă, spun sursele noastre, Ducele declara: „Nu o să ne ajute cu nimic ăsta! Din păcate, am fost doar o rotiţă a maşinăriei electorale a PSD!”. Tot din acea perioadă, Ion Dumitru putea fi văzut la mai toate party-urile pedeliste organizate de către Frătică. Ca primar, Ducele are nevoie de bani de la Guvern pentru a-şi realiza proiectele de investiţii în comună, adică promisiunile electorale. Nu este de mirare, deci, că Ducele va trece la PDL după următorul revelion.

Lista portocalie

Iată lista publicată, în premieră în presa locală, în ediţia din 11 august  2010 a săptămânalului Atac de Argeş. Lista cuprinde primarii social-democraţi care vor ajunge la PDL, până la alegerile locale din iunie 2012:

Ion Dumitru – primar Albota

Nicolae Gavrilescu – primar Călineşti

Gheorghe Stancu – primar Bascov

Vasile Sava – primar Albeştii de Argeş

Gheorghe Stoican – primar Arefu

Ion Ionescu – primar Cicăneşti

Marin Pană – primar Recea

Dumitru Secăreanu – primar Dâmbovicioara

Ion Dulamă – primar Rucăr

Vasile Leau – primar Boteni

Ion Ştefan – primar Budeasa

Mihail Dumitrescu – Merişani

Nicolae Diaconu – Aninoasa

Mircea Păuna – Muşăteşti

La aceştia se adaugă transfugi de la alte partide, deveniţi, deocamdată neoficial, democrat-liberali:

Vasile Ivan (demisionar din funcţiile PNL) – Băbana

Constantin Stanciu (PNG) – SăpataFacebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00