Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Soare, va urca pe scenă Alexandru Anastasiu, solist la vibrafon şi marimbă. În program: W.A. Mozart – Uvertura la „Clemenza di Tito, Alexandru Anastasiu – Concertul pentru vibrafon, marimbă şi orchestră, Anotimpurile, şi A. Dvořák – Simfonia a 8-a, op. 88.

Format la clasa maeştrilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei, Tiberiu Soare este dirijorul principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio Bucureşti. Pe lângă secţia dirijat orchestră a absolvit, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, şi interpretare muzicală tubă. A concertat cu filarmonicile din: Târgu-Mureș, Brașov, Craiova, Satu Mare, Ploiești, Bacău, Botoșani, Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Națională Radio. Fiecare apariţie a dirijorului Tiberiu Soare este un succes, aşa cum a fost şi în ianuarie 2009 la concertul de la Filarmonica Piteşti, dedicat maestrului Ludovic Bács. Dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, Tiberiu Soare a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în martie 2014.

Percuţionistul Alexandru Anastasiu este unul dintre cei mai valoroşi instrumentişti ai generaţiei sale, activând în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, dar şi ca solist. Dintre premiile câştigate, cel mai important este bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie. Este şi iniţiatorul şi organizatorul primului festival internaţional de vibrafon din lume (Bucureşti, 2012). A mai susţinut concerte în stagiunile trecute la Filarmonica Piteşti. De data aceasta, şi în calitate de compozitor, el interpretându-şi propriul Concert pentru vibrafon, marimbă şi orchestră, „Anotimpurile”.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here