Sâmbătă, la Mioveni, se joacă derbiul argeşean al Ligii a II-a, CS Mioveni – FC Argeş, un meci aşteptat cu sufletul la gură de întreaga suflare fotbalistică din judeţ. Deşi meciul este abordat de cele două echipe de pe poziţii diferite în clasament, nu se poate spune că există dinainte o favorită certă, anunță fotbalclubarges.ro.

Cel mai probabil, meciul va fi trăit cu intensitate maximă de primarii celor mai importante localități din Argeș, Cornel Ionică de la Pitești și Ion Georgescu de la Mioveni, ambii edili implicându-se foarte mult pentru ca echipele lor să facă performanță.

În  urma întâlnirilor din trecut se poate un echilibru total în victoriile obţinute, indiferent de momentele în care s-au jucat partidele. Astfel, cele două echipe s-au întâlnit până acum de 8 ori în meciuri oficiale şi fiecare a obţinut câte 4 victorii, câte trei în campionat şi una în Cupă. De menţionat că, în campionat, meciurile s-au jucat numai în Liga a II-a, în prima Ligă neavând loc nici o întâlnire, pentru că atunci când Mioveniul a promovat, FC Argeş a retrogradat, iar atunci când galben-verzii au retrogradat, FC Argeş a promovat.

 

Primele meciuri directe au fost în sezonul 2009-2010, atunci când, la Mioveni, FC Argeş câştiga cu 1-0, prin golul lui Beuran, din minutul 85, iar la Piteşti, câştiga Mioveniul cu 1-0, prin golul lui Nistor, din minutul 35. Apoi, în sezonul 2010-2011, au fost trei meciuri directe. Mai întâi, în Cupă, FC Argeş a câştigat cu 2-1 la Piteşti. CS Mioveni şi-a luat însă revanşa în campionat, câştigînd ambele întâlniri, 1-0 la Piteşti, prin golul lui Lircă, din minutul 69, şi 3-0 acasă, prin golurile lui Vladu (41) şi Ayza (65 din 11 m şi 81). Ultimele trei întâlniri au avut loc în sezonul 2012-2013 şi au început tot cu un joc de Cupă, câştigat categoric de CS Mioveni, la Piteşti, cu 6-0. În acel meci, FC Argeş a evoluat cu grupa de juniori pregătită de Viorel Moiceanu după ce titularii obişnuiţi au refuzat să intre pe teren pentru că nu fuseseră plătiţi de mai multe luni. În campionat însă, lucrurile au stat invers, şi FC Argeş s-a impus în ambele întâlniri, 2-0 la Piteşti, goluri – Ivănică (7) şi Alin Popa (53), şi 2-0 la Mioveni goluri – Iancu (1) şi Ivănică (43).
Înaintea derbiului de sâmbătă, între cele două combatante este egalitate perfectă. Trei victorii pentru CS Mioveni în campionat şi trei victorii pentru FC Argeş. În Cupă, o victorie pentru Mioveni şi una pentru FC Argeş. Golaverajul în meciurile directe este favorabil galben-verzilor, 12-7, iar trei întâlniri s-au terminat cu 1-0.

Credit info: www.fotbalclubarges.ro

Credit foto: Mihai Neacșu/Fotopress24.ro

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here