Home Prima Pagina Primăriile din Argeş, controlate dacă au râurile curate

Primăriile din Argeş, controlate dacă au râurile curate

de Dan Badea
35 vizualizări

În perioada 21 martie – 1 aprilie 2011, se desfăşoară o amplă acţiune de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă de către autorităţile locale, pentru a depista eventualele depozite de deşeuri şi materiale lemnoase care pot obtura  secţiunile de scurgere a apelor şi pot provoca revărsări. Acţiunea se deruleaza de către mai multe instituţii responsabile: A.N. Apele Române (la nivelul Administraţiilor Bazinale de Apă şi SGA-urilor), Gărzile de Mediu judeţene, IJSU şi prefecturi. De asemenea, reprezentanţii A.N. Apele Române vor verifica lucrările hidrotehnice, în special cele aflate în bazinele hidrografice afectate de inundaţiile din anul 2010.

La nivelul judeţului Argeş se constituie 3 (trei) comisii mixte de verificare formate din reprezentanţi ai A.B.A Argeş Vedea, I.S.U Argeş şi G.N.M – C.J Argeş, acestea având următoarele sarcini:

– verificarea cursurilor de apă pe care s-au produs în anii anteriori blocaje ce au condus la pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale, în special cursurile de apă pe care s-au produs inundaţii în cursul anului 2010 ;

– verificarea existenţei depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor ;

– verificarea existenţei depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite ;

Comisiile de verificare vor avea sarcina ca acolo unde se va constata existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos, care prin angrenare pot obtura secţiunea de scurgere a apelor mari, să aplice sancţiuni drastice celor cu responsabilităţi în salubrizarea cursurilor de apă, potrivit legislaţiei în vigoare.

La nivelul fiecărei primării verificate se va întocmi câte un Proces Verbal cu concluziile verificării, termenele şi măsurile stabilite pentru remedierea deficienţelor în vederea diminuării efectelor unor viitoare inundaţii în următoarea perioadă.

După finalizarea controalelor, până în data de 08 aprilie 2011 se va elabora un Raport de Sinteză privind centralizarea localităţilor verificate, a concluziilor rezultate, a termenelor şi măsurilor stabilite, raport ce va fi aprobat de către Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi înaintat Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00