Astăzi, conducerea Primăriei Pitești, împreună cu reprezentanți ai presei locale, au realizat un tur de forță pentru a vedea stadiile investițiilor municipalității aflate în derulare. Primul obiectiv vizitat a fost șantierul sălii de sport de la Școala “Ion Pillat” (fostă Numărul 3), investiție finanțată din bugetul local și care va fi gata până la începerea noului an școlar.

 

Și lucrările de amenajare a unui centru de cazare în regim hotelier de două stele pentru sportivi sunt avansate, iar investiția va fi gata poate chiar mai devreme decât termenul prevăzut. Aici vor fi 2 apartamente pentru persoanele cu dizabilități, 64 de camere cu grup sanitar propriu, 15 apartamente, camere pentru pedagogi și săli de lectură și conferințe.


Au început și lucrările de amenajare a unor locuințe sociale la căminul fostului Liceu CFR de pe strada Nicolae Dobrin. În aceeași curte se vor amenaja o cantină și o sală de sport pentru Liceul cu Program Sportiv. De menționat că atât banii pentru locuințele sociale, cât și cei pentru sala de sport vor fi asigurați din bugetul de stat.


Am făcut o oprire și pe Calea Craiovei pe care se lucrează la amenajarea unei benzi de virare la dreapta spre Bulevardul Frații Golești. În circa două săptămâni, investiția va fi gata, în condițiile în care a fost afectată, ca și alte lucrări, de precipitațiile căzute în exces în ultima perioadă. Lucrări similare, de realizare a câte unei benzi în plus de circulație, vor fi făcute și pe străzile Maior Șonțu, Târgul din Vale și C.A. Rosetti.


În cel mai scurt timp, se va semna  contractul de finanțare cu bani europeni, circa 5 milioane de euro, a proiectului de creștere a eficienței energetice și de modernizare a Bazinului Olimpic, obiectiv de interes major pentru întreg sportul românesc, nu doar pentru Pitești.
Mai sunt și alte investiții în derulare sau în pregătire, precum reabilitarea și modernizarea unor străzi, locuri de joacă și alei pietonale, precum și pentru creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, prin extinderea sistemului de monitorizare video de la Poliția Locală cu încă 130 de camere care vor fi amplasate în zone cheie ale orașului.

Facebook Comments
Articolul precedentFAZA ZILEI:SA PUNEM CENTENARUL PE TRICOAIELE NOASTRE!!
Articolul următorCS Mioveni, pregătită pentru debutul noului sezon
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here