Home Prima Pagina „Prin moartea lui Florea Costache, Argeşul a pierdut unul dintre cei mai buni oameni din administraţie!”

„Prin moartea lui Florea Costache, Argeşul a pierdut unul dintre cei mai buni oameni din administraţie!”

de Dan Badea
88 vizualizări

Noaptea trecută, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, a murit la Spitalul Floreasca, din Capitală. Acesta suferea de mai mult timp de ciroză hepatică, dar familia, colegii săi sperau ca funcţiile biologice ale acestuia să fie stabilizate până când era posibil un transplant de ficat. Costache avea 57 de ani şi o experienţă în administraţia judeţeană de două decenii. Florea Costache şi-a legat numele de tot ce înseamnă administraţie publică judeţeană, fiind primul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în perioada 1992-1996, şi vicepreşedinte al C.J. Argeş pe durata a patru mandate, din anul 1996 până în prezent. S-a născut în data de 18.07.1954, în comuna Izvoru, judeţul Argeş, a urmat Liceul Nicolae Bălcescu Piteşti, Facultatea de Energetică Timişoară – absolvită în anul 1979 ca şef de promoţie, având studii postuniversitare în domeniul energetic.

Trupul neînsufleţit al lui Florea Costache a fost depus la Biserica Mavrodolu , din Piteşti. Funerariile acestuia vor avea loc marţi şi vor fi oficializate, cel mai probabil, de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Costache va fi înhumat la Cimitirul Sfântul Gheorghe.

Colegii săi din PSD, dar şi cei care până mai ieri îi erau adversari politici, sunt consternaţi de dispariţia prematură a lui Florea Costache. Toată lumea declară că, prin moartea lui Florea Costache, Argeşul a pierdut unul dintre cei mai buni oameni din administraţie.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti: „Nu am cuvinte în aceste momente… Este o pierdere grea, a unui adevărat OM, care s-a remarcat prin curaj, spirit de acţiune şi competenţă deplină. A fost un om care a înţeles foarte bine în ce sens trebuie să meargă societatea, după 1989. E greu în momentele astea!  Ştiam starea gravă a sănătăţii sale, dar cu toţii speram că îşi va reveni. De aceea am rămas şocat la auzul acestei veşti. Este un om greu de înlocuit!”

Ion Popa, fost prefect de Argeş, actual preşedinte al PNL Argeş: „Dumnezeu să îl ierte şi condoleanţe familiei. Am fost coleg cu Florea Costache în Consiliul Judeţean. Dincolo de relaţia profesională, am avut o relaţie umană, fiind foarte apropiaţi. Este o pierdere mare pentru noi, pentru prieteni şi pentru administraţia judeţului!”

Ion Cârstoiu, subprefect de Argeş: „Ne cunoaştem de foarte mulţi ani şi, de aceea, îmi pare rău, extrem de rău de dispariţia dumnealui! Cu mulţi ani în urmă, chiar eu l-am promovat la întreprinderea la care lucram amândoi. După ani, am fost amândoi la partide diferite, dar am colaborat foarte bine cu el. Era un om foarte priceput în administraţie şi te puteai baza în cuvântul lui!”

Cornel Lazăr, preşedinte PC Argeş: „Pe domnul Costache l-am cunoscut până să intru în politică. Era un om foarte bine pregtit. Sunt consternat de ceea ce s-a întâmplat. Prin pierderea unui astfel de om de administraţie, Argeşul va suferi foarte mult. Este greu de egalat un om ca Florea Costache. Ştiam că are probleme de sănătate, dar credeam că se pot face multe, din punct de vedere medical. Din păcate, Dumezeu îi ia înainte pe cei mai buni dintre noi!”

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00