Home Prima Pagina Procurorul general al României, în vizită la Pitești

Procurorul general al României, în vizită la Pitești

de Argeseanul
39 vizualizări

Laura Codruța Kovesi

Ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel a avut loc o conferinţă susținută de procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi. Domnia Sa a ținut să felicite modul de lucru al procurorilor argeșeni, mai ales că județul nostru se confruntă cu lipsă de personal în acest domeniu.

„Unităţile noastre de Parchet (nr. din județ) au funcţionat, la începutul anului 2010, cu 83 de posturi dintr-un total de 109 posturi de procuror, fiind vacante 26 posturi, din care 8 posturi de procurori cu funcţii de conducere şi 18 de procurori cu funcţii de execuţie, rezultând o proporţie de ocupare de 76%.  Trebuie făcută precizarea că, faţă de anul 2009, a crescut volumul de activitate, în condiţiile în care numărul procurorilor a rămas cam acelaşi.  Îmbucurător este că a crescut şi numărul dosarelor finalizate. Dacă ceva m-a nemulţumit este faptul că în cazul a 19 învinuiţi s-a dispus achitarea şi le-am cerut procurorilor să fie mai atenţi atunci când dispun trimiterea în judecată a unor persoane. Proporţia este de sub 1% şi, cu siguranţă, scăpările apar ca urmare a numărului mare de dosare ce îi revin unui singur judecător. Ceea ce mă bucură este faptul că procurorii s-au implicat activ în munca lor şi nu s-au dat de-o parte când a fost vorba de cauze complexe“, a spus Kovesi.

Procurorul general a mai punctat faptul că raportul CE pentru Justiție este încurajator în contextul ultimelor acțiuni contra corupției efectuate în România. „Am lecturat acest raport pe scurt şi pot spune că prezintă o imagine obiectivă. În cadrul acestuia sunt prezentate evoluţiile făcute de instanţele de judecată. Cu siguranţă există şi anumite aspecte ce nu au avut caracter pozitiv, însă în mare considerăm acest raport ca unul pozitiv”, a mai spus aceasta.

Elodia nu este un caz închis

Marius Iacob

De asemenea, a fost prezent şi procurorul Marius Iacob, cel care instrumentează cazul Elodiei Ghinescu, avocata dispărută, ce reprezintă încă subiectul multor speculații. Iacob nu s-a ferit să facă niște precizări cutremurătoare în acest sens. „Deşi a trecut ceva timp de la dispariţia misterioasă a Elodiei ţin să precizez faptul că acest caz nu s-a închis. Am făcut şi în anii trecuţi, şi vom face şi anul acesta multiple activităţi de descoperire a cadavrului. Facem asta pentru că nu există nici cel mai mic indiciu că Elodia Ghinescu ar mai fi în viaţă. Principala ipoteză rămâne aceea că a murit în condiţiile despre care am tot vorbit de-a lungul timpului. Nu este adevărat ce s-a spus că acest caz de căutare a cadavrului este costisitor din punct de vedere financiar. Chiar nu s-au cheltuit sume mari de bani, dar n-aş putea să spun exact cât. Ştiu de vreo 3.000 de euro daţi pentru rapoartele de expertiză. Căutările cu jandarmii nu au costat nimic, pentru că au fost folosiţi angajaţi ce se aflau în timpul serviciului. Operaţiunile de căutare s-au desfăşurat şi se vor desfăşura în continuare în Argeş, dar şi în Braşov. Convingerea mea este aceeaşi, că, după ce a omorît-o, a transportat-o într-o geantă cu o maşină. Nu l-am mai chemat la audieri pe Cristian Cioacă, el refuză categoric să mai fie testat cu detectorul de minciuni ori să mai dea vreo declaraţie, deci nu mai văd rostul unor audieri în aceste condiţii”, a spus Iacob.

Foto: Mihai Neacșu

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00