Home Politic Profil de tânăr politician – Dragoș Tănase, președintele OT PNȚCD Argeș

Profil de tânăr politician – Dragoș Tănase, președintele OT PNȚCD Argeș

de Argeseanul
75 vizualizări

Dragoș Tănase, un suflu nou pentru PNȚCD Argeș

La cei 29 de ani ai săi, Dragoș Tănase se poate lăuda cu o experiență politică destul de vastă. Este căsătorit și ocupă funcția de manager a unei companii private. Studiile îl recomandă drept un politician de succes, el terminând cursurile SNSPA. Prima implicare serioasă în acest domeniu a avut-o în anul II de facultate, când, alături de câțiva colegi, s-a înscris în organizația sectorului 6 a PNL. Îi place filozofia, avându-l ca model pe Platon. Dintre politicieni a refuzat să desemneze vreun român; totuși a punctat că, modul în care preșeintele francez Nicolas Sarkozy și premierul italian Silvio Berlusconi se descurcă, pe scena politică, este de remarcat, în ciuda aspectelor negative din viața lor privată.

Prea mic pentru a se înscrie în PD

Recent a dat PDL pentru PNȚCD în speranța că poate face politica argeșeană mai curată. Crede în tineri și este conștient de puterea pe care aceștia ar trebui să o aibă în cadrul societății. Mai mult, el își dorește să schimbe mentalitatea că o organizație de tineret este bună doar în campanii electorale.  „Eu am dorit să intru de pe la 16 ani în politică. Pe vremea aceea urmam cursurile Colegiului Naţional Zinca Golescu. Am decis ca alături de câțiva colegi să ne înscriem în PD. Nu am fost primiți pe motiv să eram prea mici. Apoi am ajuns la APR. Acest lucru mi-a marcat evoluția ulterioară, și am înființat prima ligă a elevilor ca organizație a unui partid. La TNL sector 6 București am fost secretar, unde am avut plăcerea să lucrez la câteva proiecte chiar cu președintele de atunci, Ludovic Orban”, a spus Dragoș.

„Nu am fost lăsat să mă exprim în PDL!”

În 2007 a ajuns la PDL, datorită fuziunii dintre PLD și PD. Dragoș își amintește cu plăcere de colegi precum Bogdan Badea sau Alexandru Sandu. Recunoaște că după fuziune nu a fost prea activ, dar în timp a început să creadă în proiectele propuse. „Am încercat să mă exprim în PDL, dar nu am avut prea mult succes. De altfel, niciunul dintre tinerii cu coloană nu a avut prea mari șanse acolo. Nu am fost lăsați să ne dovedim valoarea. Tot la lipit de afișe a rămas organizația de tineret”, a spus dezamăgit Dragoș.

„Politica nu trebuie privită ca o sursă de venit!”

El spune că privește politica mai mult ca pe un hobby, unul din care încearcă să scoată tot ce este mai bun, mai ales pentru tineret. „Ce pot să spun, nu am o motivație pecuniară pentru care fac acest lucru. Am destul timp liber pe care vreau să-l folosesc cât mai bine cu putință. Sunt multe lucruri de făcut pentru tineri. Eu unul sunt conștient că nu pot face ceva de unul singur, tocmai de aceea merg pe ideea de echipă, de grup unit. Am câțiva prieteni de încredere în care îmi pun bazele și alături de care vreau să pornesc la drum. Privesc politca precum un hobby; nu fac greșeala altora de a mă gândi la ea ca la o sursă de venit.”

PNȚCD, un partid istoric, un brand pe scena politică

Recent, Dragoş Tănase a dat PDL pentru PNȚCD în speranța că poate face politica argeșeană mai curată. Crede în tineri, este conștient de puterea pe care aceștia ar trebui să o aibă în cadrul societății. Își dorește să schimbe mentalitatea că o organizație de tineret este bună doarpentru lipit afișe. „Am venit la PNȚCD tocmai pentru că, cel puțin în Argeș, este mult de construit, iar mie îmi place să fac asta. Este un partid istoric; numele său reprezintă un brand pe scena politică. Au avut loc schimbări și la nivelul conducerii naționale și cred că vom crește în ochii românilor. Vechii votanți cred că vor reveni la sentimente mai bune. Lucrând în marketing eu văd partidul ca pe un produs. Cândva a fost un brand iar acum trebuie… rebranduit”, a punctat acesta.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00