Home Politic Profil de tânăr politician – Mihai Oprescu, liderul TSD Piteşti: „Cariera de politician implică şi sacrificii!”

Profil de tânăr politician – Mihai Oprescu, liderul TSD Piteşti: „Cariera de politician implică şi sacrificii!”

de Dan Badea
45 vizualizări

Săptămâna trecută, am demarat o rubrică prin care vă facem cunoscută activitatea tinerilor politicieni din Argeş, precum şi planurile lor pentru următorii ani. În primul episod, v-am prezentat-o pe Laura Dicu, liderul OT-PDL Argeş. În această săptămână, vom „trece” în opoziţie şi veţi citi despre planurile lui Mihai Oprescu, liderul TSD Piteşti.

Născut pe 10 august 1979, la Câmpulung, Mihai Oprescu a intrat în politică în anul 2001. În numai doi ani, în anul 2003, acesta devine vicepreşedinte al organizaţiei municipale Piteşti şi, de câteva săptămâni, conduce TSD Piteşti. Profesional, Mihai Oprescu a fost ani buni inspector de muncă la ITM Argeş, apoi director la AJOFM Argeş, în perioada 2008-2010, iar în prezent este şeful departamentului de resurse umane de la Salpitflor, societate a Primăriei Piteşti care se ocupă de administrarea pieţelor şi a spaţiilor verzi. PSD i-a purtat lui Mihai Oprescu noroc şi în viaţa personală, în cadrul partidului cunoscând-o pe aceea care avea să îi devină soţie, Simona Bucura Oprescu, care de câteva zile ocupă unul dintre posturile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Deşi nu stă foarte bine cu timpul, Mihai Oprescu manageriază şi o afacere de familie, o firmă de producţie publicitară.

Constantin Nicolescu şi Titus Corlăţean, printre politicienii pe care îi admiră

De la începutul activităţii sale în administraţie, Mihai Oprescu a fost ajutat de către mai experimentaţii Tudor Pendiuc şi Constantin Nicolescu. „Petrecând ceva timp lângă cei doi, ajungi să înţelegi mai bine şi mai clar domeniile administraţie şi politică. Dacă nu ai cunoştinţe şi o experienţă politică bogate, nu ai ce căuta în politica mare, cea de la nivel naţional. Eu mă bucur că astfel de oameni am întâlnit şi aici, la nivel local şi mă refer la domnii Nicolescu şi Pendiuc. De la centru îi admir mult pe Adrian Năstase şi pe Titus Corlăţean. În ceea ce priveşte PSD, nu este adevărat că e un partid care nu se reformează şi că pune pe locul 2 tinerii. Elementele tinere şi cele cu o anumită etate sunt bine proporţionate. Să nu uităm că PSD este un partid condus de un tânăr de 38 de ani, Victor Ponta, care nu are nicio legătură cu sistemul comunist, care, mai mult decât atât, a participat ca protestatar în Piaţa Universităţii, în 1991. În schimb, în partea „cealaltă” găsim din plin oameni gen Horia sau „anticomunişti” de la Anvers… În cazul lor nu se face lumină! Nu ştiu care dintre noi sunt tributari trecutului, dar este lesne de intuit…” a declarat tânărul politician.

Îşi doreşte un copil

Mihai Oprescu recunoaşte că el şi cu soţia au pus viaţa de cuplu pe planul 2, iar timpul lor liber s-a diminuat şi mai mult, după ce soţia sa a devenit cel mai tânăr vicepreşedinte de consiliu judeţean din România. „Mă bucur foarte mult pentru realizarea soţiei mele, care este rezultatul unei activităţi de 15 ani în partid. Am cunoscut-o la partid, ştiam care sunt ambiţiile ei şi eram conştienţi amândoi că ne-am ales nişte profesii care se intersectează cu viaţa politică. Cariera în politică implică şi sacrificii, timp limitat pe care să îl petreci cu familia… Ne dorim un copil, suntem tineri, dar deocamdată, ce pot spune?, nu le poţi face pe toate bine,” a declarat Oprescu.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00