Home Politic Profil de tânăr politician: Violeta Netotu-OT UNPR Argeș

Profil de tânăr politician: Violeta Netotu-OT UNPR Argeș

de Dan Badea
47 vizualizări

Are 28 de ani și consideră că  femeile pot spune multe în politica românească. Pentru vârsta sa, are un CV impresionant. După ce a absolvit Colegiul Economic PS Aurelian din Slatina, în 2001, Violeta Netotu a urmat Facultatea de Științe din Pitești, specializarea Inginerie Fizică, apoi master în Managementul Proiectelor cu Finanțare Europeană. În parallel, aceasta a obținut mai multe atestate profesionale, precum cele de contabil statistician, cel psihopedagogic sau de auditor intern. UNPR este primul partid la care a aderat, obținând o funcție de conducere în organizația de tineret încă din primele luni.

Politicienii ar trebui să fie mai sinceri

Violeta își amintește primii săi pași în politică: ,,Până în mai 2010 nu am activat în niciun partid, considerând că politica și mai ales formațiunile deja existente nu mă reprezintă. Am ales UNPR pentru ideile pe care le promovează : interesul național și dialogul social, în vederea asigurarii stabilității, echilibrului și progresului în societate. Ca auditor intern de Sisteme de Management, am învățat ca pentru a avea success, a avea un sistem eficient si eficace, o societate progresista, trebuie “SA FACEM BINE DE PRIMA DATA” ceea ce ne propunem, sa fim bine organizati, sa ne stabilim obiective menite sa inbunatateasca intreaga activitate, sa alocam intr-un mod responsabil resursele materiale si umane necesare indeplinirii acestor obiective, dar si cel mai important sa le indeplinim in termenele stabilite.Daca politicienii nostri ar indeplini aceste conditii, la care ar mai adauga sinceritatea, corectitudinea si profesionalismul ar incepe sa-si recapete increderea electoratului si ar putea deveni chiar exemple pentru societatea tanara.”.

Georgiu Gingăraș, modelul său de politician

Violeta Netotu ne-e dezvăluit și modelele sale de politicieni. ,,La nivel local apreciez foarte mult obiectivitatea cu care trateaza domnul președinte Georgiu Gingaras situatiile de orice natura, dar si calitatea de bun organizator a dumnealui. La nivel national nu simpatizez niciun politician. In schimb, apreciez initiativa Ministrului Invatamantului – “BAC 2011”, chiar daca voi supara foarte multi tineri cu aceasta declaratie, dar cred ca ne-am saturat cu totii sa aparem in toate sondajele ca slab pregatiti profesional sau sa fim numiti analfabeti, ne-am saturat sa vedem cum pe baza nepotismului sau a spagilor, se angajeaza in functii importante persoane incompetente,” a declarat Violeta.

,,Politicienilor le-aș spune să nu uite că sunt oameni”

Violeta Netotu vine și cu ceva propuneri pentru clasa politică românească. ,,La situatia actuala a tarii as dori sa se realizeze o schimbare prin reforma sistemului sanitar (privatizarea acestuia) si o imbunatatire a sistemului juridic romanesc prin inasprirea sanctiunilor si micsorarea termenelor de solutionare a dosarelor (mai ales cele de coruptie).Politicienilor de azi, le-as propune sa nu uite sa fie oameni in primul rand.Tinerilor de azi le-as schimba mentalitatea deoarece foarte multi dintre ei nu stiu ce vor face pentru viitorul lor, nu au teluri, nu sunt responsabili, nu-si mai respecta semenii si societatea, tocmai pentru ca nu mai au modele pozitive de urmat, nu mai au valori in care sa creada, iar societatea nu a mai tinut cont de necesitatile acestora” a încheiat Violeta Netotu.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00