PSD Argeș: Consiliul Fiscal, deși este condus de un apropiat al PNL, critică în termeni duri proiectul de buget al Guvernului Cîțu

Principalele observații critice din partea Consiliului Fiscal au fost subliniate în numeroase rânduri și de PSD:

1)Bugetul e construit doar pe tăieri, nu și pe creșteri de venituri bugetare. Consiliul fiscal chiar indică mai multe modalități prin care s-ar fi putut crește veniturile, inclusiv prin extinderea bazei de impozitare, adică prin susținerea dezvoltării economice care să însemne mai multe investiții, mai multe firme și mai multe locuri de muncă ce pot aduce mai multe taxe la buget.

2)Marota Guvernului că va face totul cu banii europeni se dovedește a fi doar o veșnică Fată Morgana. Nici măcar 1 euro nu va intra în România până la vară. Consiliul Fiscal arată că România riscă să piardă bani europeni, întrucât Comisia Europeană a respins Planul Național de Redresare și Reziliență făcut prost de Guvernul Cîțu. Din acest motiv, cel puțin până la jumătatea anului, România nu va avea acces nici măcar la banii pe care UE îi punea pe masă pentru prefinanțarea proiectelor – respectiv 13% din totalul de 31,5 miliarde euro (nu 80% cum susținea Iohannis punând la grămadă și sume împrumutate sau sume din actualul exercițiu financiar)!

3)Guvernul nu poate reduce deficitul bugetar doar pe baza tăierilor, fără a-și propune și creșteri de venituri.4)Construcția bugetului e bazată doar pe datorie. Se confirmă ritmul galopant fără precedent în creșterea datoriei publice.

Proiectul de buget al Guvernului Cîțu a primit, astfel, un NU categoric și de la Consiliul Economic și Social, care de altfel, se poziționează și împotriva OUG austerității și sărăciei pregătită de Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR, potrivit unui comuicat emis de PSD Argeș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.