Home Politic PSD Argeş, o fată cu fusta prea lungă pentru Cătălin Rădulescu

PSD Argeş, o fată cu fusta prea lungă pentru Cătălin Rădulescu

de Dan Badea
65 vizualizări

catalin-radulescu-congres-psdÎn contextul în care, toate construcţiile politice din prezent caută să-şi reorganizeze structurile pentru următoarele competiţii electorale, alegându-şi Birourile Permanente Judeţene, social-democraţii au avut şi ei activitate în tot acest timp. Şi în judeţul nostru au fost astfel de evenimente ale PSD, în care membrii au votat pentru structurile partidului pe plan local, dar şi pe plan judeţean. Dacă săptămânile trecute au avut loc alegeri pentru organizaţia municipală Piteşti, iar mai apoi organizaţia Mioveni, a venit rândul ca partidul de la guvernare să îşi aleagă preşedintele la nivel judeţean. La începutul acestei săptămâni, membrii PSD au mers la congresul desfăşurat la Casa Sindicatelor din Piteşti. În lipsa unui contracandidat, Constantin Nicolescu a fost reales lider al PSD Argeş, edilul Tudor Pendiuc a fost votat preşedinte executiv, iar funcţia de secretar executiv i-a revenit lui Florin Tecău. De la un astfel de eveniment nu puteau să nu lipsească personalităţi ale PSD pe plan naţional, în speţă, miniştrii Dan Şova şi Nicolae Bănicioiu.

Fiecărui politician cu greutate din cadrul PSD, i s-a permis să ia cuvântul pentru a-şi expune părerea cu privire la munca partidului din ultima perioada, aşa că deputatul Cătălin Rădulescu nu a vrut să irosească această şansă. Până atunci, toţi social democraţii lăudau activitatea de la ultimele competiţii electorale, însă Rădulescu a ales să critice faptul că, deşi scorurile organizaţiei din Argeş au fost mult peste media pe ţară, acestora nu li s-a oferit vreo dovadă că ar fi iubiţi la centru, adică nu li s-a oferit vreun post de ministru, ori secretar de stat. “Nu avem social democraţi argeşeni, ca miniştrii, ori secretari de stat, ori alte funcţii mai importante” a afirmat, vădit indignat, deputatul de pe colegiul în care se află Arpechimul. Această afirmaţie nu a lipsit să apară nici la alegerile pentru şefia organizaţiei municipale PSD Piteşti, când Rădulescu a citit aceleaşi ciorne, pe care erau expuse aceste idei revoltătoare. Deputatul nu şi-a vărsat acest “of” în faţa a sute de membrii, doar din patriotism sau din iubire eternă faţă de partid. Orice om cu o oarecare experienţă în domeniul politicii, ar putea să realizeze faptul că Berlusconi de Argeş aspiră la una din funcţiile amintite mai sus. Reamintim că Înalta Poartă a PSD nu are în vedere trimiterea vreunui argeşean pe marile scaune ale statului, cel puţin aşa dau aceştia impresia, aşa că deputatului Rădulescu nu îi rămâne decât să muncească mai mult (ceea ce este un pic dificil), ori să se gândească la o eventuală mutare a domiciliului său în alte judeţe, posibil Teleorman.

Cătălin Rădulescu temperat de cei doi miniştrii

dan-sova-pitestiŞi la alegerile pentru organizaţia municipală Piteşti, dar şi la cele de luni, pentru organizaţia judeţeană, Cătălin Rădulescu i-a criticat pe colegii săi liberali, acuzându-i că încalcă protocolul şi că îl atacă pe premierul Ponta. Rădulescu a urlat din toţi rărunchii la microfon, criticând decizia de a fi stabilite taxe suplimentare în agricultură (a fost vizat ministrul agriculturii PC, Daniel Constantin), dar şi stabilirea coplăţii în sănătate (vizat fiind ministrul sănătăţii PNL Eugen Nicolaescu). Dacă la alegerile PSD Piteşti, nimeni nu i-a răspuns deputatului, la alegerile pe judeţ, ambii miniştrii au ţinut să-l tempereze pe Rădulescu, în toate cele spuse, îndemnându-l la înţelegere atât faţă de liberali, cât şi de conservatori. Dan Şova, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură l-a liniştit pe temperamentalul deputat, spunându-i că astfel de critici şi discuţii nu pot exista decât într-un partid viu şi că nu ar fi nimic care să dea impresia că rotiţele nu merg cum trebuie în USL.

Astfel că, liderii PSD de la centru, vor trebui să discute urgent într-o şedinţă şi să ia o decizie dacă argeşenilor le vor fi acordate funcţii importante, ori social democraţii ar putea pierde un membru de bază al acestui partid, iar atunci scorurile nu vor mai fi la nivelul la care au fost până în prezent.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00