Home Fapt divers Puști prins de polițiști înjurând și amenințând în școală

Puști prins de polițiști înjurând și amenințând în școală

de Argeseanul
43 vizualizări

Un minor de a fost prins ieri de polițiști înjurând și amenințând un coleg, în incinta școlii. Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară Argeș se aflau la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Mioveni tocmai în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea delincvenței juvenile, când i-au observat comportamentul. Minorul a fost amendat cu suma de 1000 de lei. Legea 61/1991 prevede o sancțiune cu valoare cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Cum făptașul este minor, limitele sunt reduse la jumătate, între 500 și 1500 de lei

„În ziua de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Mioveni, în cadrul Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în învățământul preuniversitar „IA atitudine, spune STOP VIOLENȚEI” și în campania „Law iS COOL”.

În acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.

La activități au participat 62 elevi și 2 cadre didactice.

Totodată, cu ocazia verificărilor desfășurate în cadrul unității școlare, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au constatat că un minor adresa injurii și amenințări cu acte de volență, iar ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00