Home Fapt divers Update. Rețea de falsificatori de carduri desființată de polițiștii de la Crimă Organizată Pitești – Video

Update. Rețea de falsificatori de carduri desființată de polițiștii de la Crimă Organizată Pitești – Video

de Dan Badea
79 vizualizări

diicotÎn această dimineață sute de polițiști au făcut simultam 85 de percheziții, dintre care 78 în România, iar restul în Anglia, Germania, SUA și Republica Dominicană cu scopul de a desființa o grupare specializată în infracțiuni informatice.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au stabilit că în anul 2011, în București și în alte 22 de județe, dar și în afara granițelor române, acționează șapte grupuri formate din aproximativ 100 de membrii, cu strânse legături între ele și cu roluri fixe, care se ocupă cu tranzacționarea ilegală și utilizarea frauduloasă de informații furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri sau plăți frauduloase de numerar.

Prin aceste fraude, grupările au reușit să sustragă din conturile păgubiților, din Germania, Spania, Portugalia, Anglia, Elveția, Austria, Franța, Lituania și SUA, aproximativ două milioane de euro.

Unii membrii lucrau atât în țară cât și în străinătate, dar în România fabricau echipamentele schimming atât pentru ATM-uri cât și pentru terminale POS. Alți membrii ai grupăruii instalau echipamentele în străinătate, în special în zona supermarketurilor sau a magazinelor, iar pe timpul nopții își extrăgeau datele necesare prin bluetooth sau prin înscenarea unor jafuri, falsificau instrumentele de plată, retrăgeau banii sau cumpărau diverse produse.

Liderii grupării au fost identificați ca fiind Constantin Gheară, zis Tică, Romeo Ursu, zis Boenică, Lucian Ghiuri zis Piticu și Relu Șerban. Suspecții au fost luați de acasă și vor fi duși la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În perioada imediat următoare vor fi conduse 70 de persoane la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală în vederea audierii. După finalizarea acestora se vor dispune măsurile legale.

Acțiunea D.I.I.C.O.T. a fost făcută în colaborare cu Jandarmeria Romțnă, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI, DOS şi DGIPI.

Update

În urma percheziţiilor au fost identificate două „laboratoare” de confecţionare a echipamentelor tip skimming – contrafacere carduri, dispozitive electronice, circuite electronice, instrumente, unelte şi utilaje mecanice utilizate la confecţionarea / finisarea tastaturilor şi gurilor de bancomat, vopseluri, scheme electronice, plăci decupate în formă de măşti terminale POS (tastatură şi ecran), tastaturi de bancomat, dispozitive tip gură bancomat modificate artizanal, în care au fost implementate circuite electronice în vederea copierii şi transmiterii la distanţă a conţinutului datelor cardurilor bancare. De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate diferite înscrisuri, acte de proprietate, formulare de transfer rapid de bani, un reportofon, bijuterii, un ceas şi sumele de 20.120 de euro şi 54.550 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării de către procurori, 7 autoturisme.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00