Președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache, a prezidat ședința de coordonare a statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul celei de a IX-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Evenimentul este organizat în perioada 9-15 ianuarie, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Având în vedere că România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene, înainte de începerea lucrărilor, Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor Uniunii Europene prezente. Practic, președintele ALDE Pitești, prin calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Energiei, este primul oficial argeșean care ocupă postura de președinte în cadrul unui unui eveniment internațional, statut conferit de mandatul pe care țara noastră îl are deține de la 1 ianuarie 2018.

Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) este o organizație multinațională independentă care promovează dezvoltarea și implementarea utilizării resurselor regenerabile la nivel mondial prin susținerea politicilor de promovare și a schimburilor de experiență și transfer tehnologic în domeniu.

IRENA funcționează ca un centru de excelență pentru tehnologia resurselor regenerabile oferind consultanță pentru dezvoltarea politicilor în domeniul resurselor regenerabile și ajutând țările membre să beneficieze de un transfer eficient de tehnologii și cunoștințe.

România este membru fondator al IRENA, agenție înființată în 2009.

Facebook Comments
Articolul precedentGuvernul, o nouă păcăleală pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță
Articolul următorFAZA ZILEI:Prohodul UE
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here