Home Prima Pagina România, prin Pitești, din nou pe harta atletismului internațional

România, prin Pitești, din nou pe harta atletismului internațional

de Argeseanul
69 vizualizări

campionatul_national_de_atletism-fotopress24-7Dacă sportul de echipă suferă destul de mult în ultimii ani, cel individual aduce bucurii microbiștilor argeșeni. Deși criticată, investiția municipalității piteștene făcută la Stadionul Nicolae Dobrin făcută la pista de atletism începe să dea roade. Județul a reintrat în circuitul international și și-a recâștigat pe deplin locul pe harta atletismului european. Dovadă sunt competițiile care au fost și vor fi organizate aici. Dintre acestea, două dintre ele vor fi de mare anvergură: Campionatele Balcanice de juniori şi seniori. Evenimentele sunt organizate de Federaţia Română de resort, Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Primăria Piteşti. Prima întrecere, cea rezervată juniorilor, va avea loc chiar în acest weekend, pe 4 şi 5 iulie. La începutul lunii viitoare, mai precis pe 1 şi 2 august se va desfăşura pe aceeaşi pistă Campionatul Balcanic de seniori. Surprizele vor fi pe măsură, printre cei așteptați la Pitești fiind și ucraineanul Sergei Bubka, celebrul recordman al săriturii cu prăjina.  Trebuie subliniat că şi anul trecut Piteștiul a găzduit un asemenea regal  sportiv care s-a bucurat de un real succes. Noutatea de la această ediție o constituie prezența sportivilor din Israel, care și-au manifestat dorința de a fi integrați în Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism (ABAF), care numără, 15 membri: Albania, Armenia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia.

cornel ionica liliana mihailescuInvitație la un veritabil regal sportiv

Miercuri dimineață, o delegaţie a Primăriei Piteşti în frunte cu primarul interimar al Piteştiului Cornel Ionică și  decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, profesorul Liliana Mihăilescu a fost prezentă la Ministerul Tineretul şi Sportului şi la Federaţia Română de Atletism pentru a pune la punct ultimele detalii înaintea evenimentului din acest weekend. “Am mers la Bucureşti la invitaţia preşedintelui Federaţiei Române de Atletism pentru a stabili concret măsurile ce se impun înaintea celor două competiţii cu greutate care vor avea loc la noi, la Piteşti. În acest an sunt programate pe pista stadionului “Nicolae Dobrin” 9 întreceri atletice, dintre care 4 de anvergură internaţională. După cum se observă, Federaţia Română de Atletism fructifică din plin investiţia făcută de municipalitatea anul trecut, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Un alt aspect de bun augur, să-i spunem aşa, este acela că Israelul a solicitat să participe atât la juniori, cât şi la seniori, find pentru prima dată când sportivi din această ţară participă la o astfel de întrecere”, a declarat decanul FEFS din cadrul Universităţii Piteşti, care deține şi funcția de vicepreşedinte al FRA.

Așadar vor fi două zile de weekend pline pentru iubitorii de atletism și nu numai. Organizatorii au fost secretoși și nu au oferit toate detaliile însă pregătesc şi câteva surprize celor care vor fi prezenți la stadion. Printre altele, va avea loc și un concert oferit de un artist celebru, numele acestuia urmând a fi comunicat de muncipalitate zilele următoare.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00