Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb i-a replicat lui Klaus Iohannis după ce președintele a susținut că România nu ar fi fost pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.


Rovana Plumb susține faptul că neaprobarea bugetului are un impact foarte mare asupra fondurilor europene. Declarația ministrului vine în contextul în care președintele a anunțat că va trimite Legea bugetului pe 2019 la reexaminare în Parlament.

”Avem o relație de colaborare foarte bună cu instituțiile Uniunii Europene. În ceea ce privește absorbția, România nu numia că nu a pierdut niciun ban, ci a ajuns în media europeană în mai puțin de 2 ani de zile. În România au intrat 8,6 miliarde de euro, total prefinanțări și absorbție efective. Acest lucru ne situaează la o absorbție de 28%, față de media europeană de 29%. Avem linii de finanțare deschisă pe toate doemniile. Peste 25 miliarde de euro din totalul de alocare, iar contracte de finanțare în implementare, avem la nivel de 20,3 miliarde de euro. toate aceste contracte de finanțare se regăsesc în toate domeniile de finanțare.”.

Articolul întreg pe   https://www.capital.ro/rovana-plumb-a-rabufnit-gestul-lui-iohannis-are-un-impact-foarte-mare-asupra-fondurilor-europene.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here