Home Politic Sabin Cutaş: „Nu trebuie exercitate presiuni asupra statelor membre UE pentru liberalizarea adopţiilor internaţionale”

Sabin Cutaş: „Nu trebuie exercitate presiuni asupra statelor membre UE pentru liberalizarea adopţiilor internaţionale”

de Dan Badea
79 vizualizări

Europarlamentarul Sabin Cutaş a cerut luni, în plenul Parlamentului European, stoparea presiunilor exercitate asupra statelor membre UE pentru liberalizarea adopţiilor internaţionale. El a expus riscurile aferente unei astfel de liberalizări: atât creşterea posibilităţii traficului de copii şi a abuzurilor, cât şi impactul negativ asupra dezvoltării psihologice şi sociale a copilului. Declaraţia lui Sabin Cutaş a avut loc în cadrul dezbaterii privind adopţia internaţională în Uniunea Europeană şi în contextul în care Parlamentul European pregăteşte o rezoluţie pe aceasta temă, care va fi supusă la vot miercuri. „Doresc şi eu să fac referire la Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, prin care se spune că adopţiile internaţionale nu pot fi decât o alternativă de ajutorare a copilului, atunci când acestuia nu îi poate fi găsită o familie adoptivă sau când nu poate fi îngrijit corespunzător în ţara sa de origine”, a subliniat europarlamentarul român.

„Riscurile unei liberalizări a adopţiilor internaţionale sunt multiple. Pe de o parte creşte posibilitatea traficului de copii şi a abuzurilor, survenite ca urmare a intereselor de ordin financiar şi a dificultăţilor de monitorizare a situaţiei post-adopţie. Pe de altă parte, separarea copilului de părinţii săi biologici şi de locul său de origine poate avea consecinţe nefaste de ordin psihologic, social şi educaţional” a declarat Sabin Cutaş. „Atunci când vorbim despre adopţii trebuie să avem în vedere asigurarea bunăstării copilului. Prin urmare nu trebuie exercitate presiuni asupra statelor membre ale Uniunii, cu tradiţii şi proceduri legale diverse în domeniul adopţiilor, pentru liberalizarea adopţiilor internaţionale”, a conchis eurodeputatul român.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00