Deși Argeșul este unul dintre cele mai industrializate județe ale României, acest lucru nu se simte și în buzunarele angajaților. Conform Direcției Județene de Statistică, argeșenii câștigă sub media națională.
La 30 iunie 2020, efectivul salariaţilor1 din judeţul Argeş a fost de 160.367 persoane, în creștere cu 122 persoane (+0,08%) faţă de efectivul salariaţilor de la finele lunii mai 2020. Evoluția ușor ascendentă a efectivelor de salariați s-a manifestat în toate sectoarele de activitate.
Repartizarea salariaţilor pe sectoare de activitate ne arată faptul că cea mai mare parte a acestora (50,4%) activează în industrie şi construcţii, restul regăsindu-se în servicii (47,8%) şi în agricultură, silvicultură şi pescuit (1,8%).
Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna iunie 2020 a fost de 4812 lei, în creștere cu 59 lei (+1,2%) față de luna mai 2020.
La nivelul județului Argeș s-a realizat un câştig salarial mediu net de 2966 lei, în creștere cu 49 lei (+1,7%) comparativ cu luna mai 2020, urmare a câștigurilor salariale mai mari înregistrate în toate sectoarele de activitate. Comparativ cu realizările salariale înregistrate în luna iunie 2019 câștigul salarial mediu net a fost mai mare cu 12 lei (+0,4%) urmare a câștigurilor salariale mai mari înregistrate în sectorul agricultură, silvicultură şi pescuit (+4,9%) și în servicii (+4,2%).
Creșterile câștigului salarial mediu net din unele activități față de luna precedentă s-au datorat reluării activității unor agenți economici după introducerea măsurilor de relaxare, a realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcție de contracte / proiecte) ori a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale, al 13-lea salariu ori pentru performanțe deosebite), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).
Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna iunie 2020 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-10,4%) cât și în valoare netă (-10,1%).