Home Fapt divers Sănătatea pe primul loc: astenia de primăvară

Sănătatea pe primul loc: astenia de primăvară

de Argeseanul
58 vizualizări

Trecerea de la sezonul rece la sezonul cald, vine, din păcate, cu o serie de neplăceri cauzate de schimbările de temperatură, schimbări care se resimt la cei mai mulți dintre noi.  O problemă cu care ne confruntăm, în proportie destul de mare, indiferent de vârstă, este și astenia de primăvară. Ce este aceasta și cum o putem combate sau ameliora aflăm, de la specialiști, în rândurile care urmează .

Potrivit sursei csid.ro, “Astenia este o afecțiune care apare de obicei odată cu modificarea sezonului. Este o tulburare care durează o perioadă de timp variată, de-a lungul căreia ne simţim obosiţi, chiar dacă nu depunem prea mult efort în general. Această tulburare se caracterizeaza atât prin oboseală mentală, cât şi fizică, ambele constante constantă. Cauzele sunt adesea confundate cu alte afecţiuni, cum ar fi depresia.

Astenia este mai frecventă la femei şi apare cel mai frecvent în intervalul de vârstă de 30 şi 40 de ani. Cu toate acestea astenia nu se dezvoltă exclusiv în rândul femeilor, fiind de asemenea găsită şi la bărbaţi.

Motivele pentru astenie sunt foarte diverse, dar unul dintre cele mai comune îl constituie este schimbarea de sezon şi acest lucru se întâmplă atunci când corpul nostru nu reuşeşte să se adapteze la schimbările care au loc în mediul înconjurător: corpul nostru se adaptează la vreme rece, iar atunci când vine primăvara, modificările care apar în mediu ne pot afecta.”

Sursa:csid.ro

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00