Periodic, vă informăm cu privire la cazurile strigătoare la Cer de la spitalele din Argeș. De data aceasta, ideea acestui material a plecat de la postarea unei tinere pe un cont de pe un site de socializare. Aceasta face referire la un caz petrecut deunăzi la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Pe scurt, un tânăr a avut un accident de muncă, fiindu-i retezat un deget de către o presă hidraulică. A venit la spital, însoțit de un coleg de muncă, cu speranța că acel deget poate fi pus la loc (este o operație deja devenită rutină de câteva decenii ca unui pacient, în anumite condiții, să îi fie reatașat un deget sau chiar un membru amputat). Ținând cont că a venit la Județeanul argeșean, nu la un spital propriu-zis, tânărul a rămas și fără deget, și cu o umilință greu de descris.

Ceva mai monstruos de atat nu mi-a fost dat sa intalnesc! Un om tocmai si-a pierdut un deget intr-un accident de munca. Este dus la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti. A ajuns la spital (cu degetul in gheata) in timp foarte scurt de la producerea accidentului. Mai mult a durat pana s-a trezit din somn personalul medical. Este bagat „de urgenta” in sala Urgente Majore. Ce credeti ca i se face bietului om? I se bandajeaza 4 degete si il trimite acasa, spunandu-i sa revina maine dimineata. Nu este posibil asa ceva! Astia te nenorocesc pe viata! Nenorocitii care dorm pe banii nostri! Carora daca nu le dai SPAGA te lasa sa mori sau mutilat pe viata! Ce i se mai face omului astuia maine dimineata? I se schimba bandajul? Sunt curioasa ce au facut cu degetul? Unde l-au pus pana maine dimineata, cand vor spune ca e prea tarziu sa mai poata sa i-l „prinda”? Acum cand se putea, l-au trimis acasa! Este inuman asa ceva! Mi-e scarba de Sistemul Medical din Romania!Ei au omorat oamenii! Ei au lasat oamenii sa moara! Ei i-au mutilat! Nu ghinionul de nesansa! Nu pot sa raman indiferenta in fata acestui caz nefericit, cu toate ca nici nu cunosc personal acest om caruia i s-a intamplat asta! Insa stiu sigur ca daca in locul lui ar fi fost unul de-al meu, m-ar fi luat politia, de acolo, in arest! I-as fi taiat si eu un deget nenorocitei care abia vorbea de somn! Plus ca aduceam toata presa acolo! Poate asa se duce ordinara aia sa spele toalete publice! Daca toti tacem de fiecare data, nu se va schimba niciodata nimic!
Update later: Am aflat ce a facut cu degetul. L-A ARUNCAT! Nici nu s-a uitat la el sa vada ca nu era zdrobit!!!!
Update later: Am aflat ca este ilegal sa arunce degetul! Se arde! Pe semnatura! Acest om nu a semnat nimic, nici macar o foaie alba, pe care ar putea ei apoi sa scrie ce vor! La puscarie cu tine, nu la spalat toalete publice!!!
Later edit: Astazi s-a intors la spital acest baiat, asa cum a fost chemat aseara, cand nu aveau medic estetician de garda, care dupa parerea mea trebuia chemat sa il opereze. Si astazi l-au trimis iar acasa pt ca este 24 ianuarie si nu au medic!!!! Cel mai cumplit si de necrezut este faptul ca atunci cand a intrebat de deget, in ideea ca poate i-l salveaza, i s-a raspuns : „Mai baiatule, te vad om serios!” Nu pot sa cred asa ceva, sunt oripilata!!!! Nu este uman asa ceva!
Omul asta putea sa aiba 5 degete astazi, daca Sistemul Medical si-ar fi facut datoria!
Eu personal am transmis acest caz la aproximativ 10 ziare/stiri locale.Mi s-au dat sperante ca vor prelua cazul si se va mediatiza! Sper din suflet sa se schimbe ceva in tara asta!
scrie tânăra pe contul său de socializare.

Cadrele medicale de acolo nici nu s-au sinchisit să facă vreun efort să îi pună tânărului degetul înapoi, lăsându-l nenorocit pe viață. În timp ce nesimțiții de la Spitalul Județean ne umilesc pe banii noștri, onor conducerea Consiliului Județean face chermeze costisitoare pe la Golești!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here