Probabil, generația noastră, a acelora care au acum 30-40 de ani, va asista la dispariția televiziunilor, cel puțin așa cum le cunoaștem de decenii. Avem un precedent în ultimii 10-15 ani cu site-urile de știri, care au din ce în ce mai mulți cititori, în timp ce ziarele printate s-au redus mult, atât ca tiraj, cât și ca număr de branduri.

Până atunci, conform unor studii, românii privesc televizorul ca pe principalul mijloc de informare și de divertisment, așa că vor trece ani sau zeci de ani până când vom elibera pereții sau noptierele de obiectele care vor deveni caduce.

Ani de zile, televiziunile din Argeș au fost văzute ca niște stații cu emisiuni plictisitoare, cu dese probleme tehnice traduse prin sunet și imagine proaste, cu prezența în studio a unor potențați ai zilei care erau lăudați mai ceva decât Mohamed de Ramadan… Și multe alte probleme, pe care nu le vom detalia aici!

Hei bine, două dintre televiziunile argeșene promit să spargă ideile preconcepute că un post local nu poate avea emisiuni de calitate!

Conform Paginademedia.ro, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi transformarea licenței prin cablu a Absolut TV din Mioveni în televiziune cu transmisie prin satelit și acoperire națională. Absolut TV, televiziune generalistă, cu 57% programe de informare, se va muta din Mioveni în Pitești de Jure, deoarece de Facto funcționează în capitala de județ încă din luna decembrie a anului trecut. Postul este deținut în totalitate de Georgiana Drăghici, soția deputatului PSD Mircea Drăghici, care a și fost în fața membrilor CNA pentru a susține proiectul. Alături de ea a fost și jurnalistul Constantin Rudnițchi. Postul urmează să se lanseze la nivel național în jurul datei de 1 decembrie, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Georgiana Drăghici. Acesta se va vedea pe toate companiile de cablu, RCS, UPC, Telekom și Akta.

Dacă Absolut TV se laudă că în decembrie devine prima televiziune argeșeană transformată în una națională, Marius Dumitrescu, unul dintre patronii Super TV, se laudă că, tot în acea perioadă, va lansa prima televiziune din Argeș ale cărei transmisii vor fi full-hd și care va avea o reprezentare chiar… internațională!

,,Am refuzat din start să emitem analog, că nu se mai uită prea multă lume la așa ceva, mergem încă de la început pe o transmisie digitală HD, un modul online care va implica un site bine pus la punct și o aplicație de mobil pentru potențialii telespectatori din toată lumea, transmisie prin satelit, ceea ce multe televiziuni, locale sau naționale, nici nu visează, studiouri în Pitești, Câmpulung, Mioveni, București, Constanța și Alexandria, corespondenți externi, șase echipamente mobile de ultimă generație, două camere video de cinema de ultimă generație și echipa necesară pentru realizarea de producții proprii de calitate, precum și una dintre cele mai verticale și profesioniste echipe de jurnaliști din Argeș și din țară! Nu vom avea partipriuri politice, contracte cu statul sau politicieni ,,generoși” în spatele nostru!În plus, avem licențe de difuzare pentru unele dintre cele mai noi seriale europene și chiar americane! Promitem să nu plictisim lumea, ca alții (n.r.-râde)” declară, încrezător, pentru Argesplus.ro, Marius Dumitrescu.

Așadar, dacă lucrurile merg bine, aveți de unde alege dacă vreți să petreceți mult timp în fața televizorului, în această iarnă, chiar dintre posturile (care sunt și) argeșene.

Facebook Comments
Articolul precedentION GEORGESCU, MESAJ ÎN ZI DE SĂRBĂTOARE
Articolul următorFAZA ZILEI:Este ziua lui nea Misu Tudose! La multi ani!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here