Home Politic Prof. Ştefan Ropcea: „Incendiu în pădurea Zamfireşti”

Prof. Ştefan Ropcea: „Incendiu în pădurea Zamfireşti”

de Dan Badea
47 vizualizări

Un pitestean semnaleaza un eveniment care a avut loc în urma cu aproximativ o luna, în padurea Zamfiresti si care ar fi putut sa se transforme într-o tragedie. Un incendiu a pornit în padure, noaptea, si, daca nu începea ploaia, era posibil ca padurea sa fie mistuita cu totul. Pitesteanul care a semnalat incidentul si a cerut si sprijinul autoritatilor cere de mai multa vreme instalarea unei bariere mobile pentru ca petrecaretii nocturni sa nu mai poata veni în padurea pe care pot sa o incendieze cu neglijenta lor. Pâna acum, nici un rezultat! Iata ce ne scrie pitesteanul Stefan Ropcea, cel care a sesizat aceasta problema redactiei noastre:

„În dimineata zilei de 19 aprilie am depistat în padure începutul unui incendiu pe o suprafata de 10 metri patrati. Dupa dimensiune, focul a fost pus noaptea în mod sigur de la o tigara, dar nu s-a extins datorita ploii. Am sunat la ISU Arges, dar ei mi-au spus sa sting eu focul. Am sunat de trei ori la inspectorul de la Ocolul Silvic, dar nu mi s-a raspuns. Desigur nu puteau. Probabil aveau gurile pline cu drob. Au venit doua masini ale politiei si împreuna cu ei am stins focarul. Reprezentantii au constatat evenimentul.

În urma cu un an am început demersurile pentru securizarea zonei. M-am adresat la primarie, ISU, mediu, politie, silvic. Rezultat zero! Fiecare arunca pisica în curtea celuilalt. Sunt periculosi amorezii nocturni care vin la distractie si arunca, iresponsabili, din masini, pe lânga alte mizerii, si resturile tigarilor. Pleaca, iar în urma lor se poate produce dezastrul. Daca nu era ploaie, apaream la stiri cu mustatile pârlite si casele arse. Pe oficiali nu-i intereseaza. Padurea e privata, iar daca arde, paguba-n ciuperci!

Am propus montarea la intrarea în padure a unei bariere mobile, pe care noaptea o vom închide, noi, locuitorii, pâna dimineata. Simplu si eficient! Noaptea, masinile vecinilor nu au ce cauta în padure, deci bariera ne protejeaza de petrecareti. Oficialii spun ca nu este de competenta lor sa faca acest lucru. Trag concluzia ca pe la noi nu mai este nimeni competent. Nimeni nu poate lua o decizie corecta. Avem lene cacalau si indiferenta asijderea! Pe 29 aprilie s-a produs un incendiu devastator de padure la Vatra Dornei si, simultan, altul la Chitila. Oficialii nostri asteapta, probabil, repetarea fenomenului în padurea Zamfiresti”, spune pitesteanul.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00