Dacă în urmă cu câteva zile problema incendiului din apropierea Cetății Poenari părea una ameliorată aproape complet, se pare că, a reapărut, de data aceasta într-o zonă extrem de greu accesibilă, echipajele sosite la fața locului cu greu putând face față intervenției și înfruntând riscuri destul de mari atât din cauza faptului că versantul este unul extrem de abrupt, cât și din cauza vântului puternic.
Traficul a fost din nou restricționat, în zonă, pentru desfășurarea intervenției de stingre a focului iar turiștii sunt avertizați că este posibil ca la întoarcere să întâmpine blocaje pe drum. Restricționarea traficului a fost impusă și de faptul că în timpul intervenției apa folosită pentru stingerea incendiului dislocă bolovanii de pe versant.
Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Argeș, căpitan Mădălina Epure, „Misiunea este foarte dificilă, pentru că sunt curenţi puternici de aer, elicopterul trebuie să lase apa departe şi curenţii o duc deasupra focarului. Este periculos şi pentru pompierii care urcă în nacela pentru că vântul mişca scara”.
Și totuși, întrebările care încă așteaptă un răspuns cert, datorită faptului că oricând se mai poate întâmpla inevitabilul și pe care orice cetățean care nu rămîne indiferent la situațiile grave și le pune în sine lui, sunt: Ce facem cu incendiul, din ce cauză încă nu poate fi anihilat în totalitate? Cât ar dura o intervenție în cazul unei situații și mai grave? Se dispune de suficiente resurse măcar pentru acordarea de prim ajutor, unui număr mare de persoane, în caz de nevoie? Sau ne „oblojim” reciproc după propriile puteri și așteptăm o minune?