E greu să fii nevastă de jurnalist, mai ales dacă nu ai lucrat, vreodată, în această breaslă! Greu e când soțul tău nu e doar un jurnalist, ci și om care are de onorat contracte, de plătit impozite, de plătit chirii și multe altele! Dar, repet, sunt nevastă de jurnalist, nu jurnalistă! Greu să înțelegi breasla aceasta, însă e fascinant să stai printre ei.
În ultimele săptămâni, am avut plăcerea si onoarea de a fi alaturi de minunata echipa de la Argesplus, o echipa mica, dar inimoasa, care pune profesionalismul pe primul plan.
Dincolo de camera, toată munca incepe cu echipamentele necesare unei transmisiuni in direct , care inseamna mutarea acestora (switchere,c amere, trepiede, monopiede, cabluri, monitoare, calculatoare, reflectoare) din redactie in locul unde are loc evenimentul de transmis.Totul incepe cu un minim de 2-3 ore inainte de inceperea transmisiunii in direct, cu pregatirea echipamentelor la locul evenimentului (montarea cablurilor, a camerelor, a regiei de emisie etc) se fac probe, fiecare stie ce are de facut, este oricum agitatie mare pana totul este pus la punct sis a functioneze totul foarte bine cand or sa intre in direct.
Apoi incepe o alta agiatie, atunci cand sosesc spectatorii, mirarea lor cand vad atetea camera si cabluri , ,,se transmite in direct?”, ,, pe ce post se transmite?” spectacolul in direct.
Totul se linisteste cand incepe transmisia in direct pe facebook, youtube, argesplus.ro in cazul echipei argesplus, de fap teste singurul moment de liniste.
Transmisia online poate dura intre 1 – 5 ore in cazul festivalurilor.
Dupa terminarea transmisiei online incepe alta agitatie , cu parasirea salii de catre spectacol a spectatorilor, apoi strangerea echipamentelor.
Sloganul ,, Primul venit in sala de spectacol, ultimul plecat” se potriveste echipei argesplus.ro, practic o data plecarea echipei din sala de spectacol se stinge lumina si se incuie usa.