Din vara acestui an, operatorii economici sunt obligați să folosească numai aparate de marcat cu jurnal electronic racordate la sistemele ANAF și să renunțe la actualele case de marcat cu jurnal pe hârtie. Există, însă, un impediment: nici Ministerul Finanțelor Publice și nici ANAF nu sunt pregătite tehnic și logistic să prelucreze multitudinea de date.

În acest sens, ALDE va transmite o solicitare Guvernului României să prelungească termenul prin care s-a instituit obligativitatea pentru IMM-uri de a-și achiziționa case electronice de marcat. Astfel se evită și un posibil haos, din care vor avea de pierdut atât reprezentanții IMM-urilor, cât și statul român.

,,Solicitarea ALDE este, în fapt, un răgaz pe care îl socotim corect și necesar pentru administrarea acestei legi, un răgaz care va folosi și Finanțelor, pentru a se pune la punct, dar și întreprinderilor mici și mijlocii care trebuie să facă un efort financiar și o pregătire în prealabil a personalului care lucrează cu aceste case de marcat. E puțin ciudat ca statul să ceară implementarea unor soluții tehnice care să reducă evaziunea fiscală, fără ca el să se fi pus la punct cu infrastructura. ALDE a apărat mereu interesele IMM-urilor și va face și de data aceasta, mai ales că a primit numeroase solicitări de reglementare a situației din partea mediului de afaceri.” a declarat Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș.

Facebook Comments
Articolul precedentMIOVENI: PROGRAM PRELUNGIT LA EVIDENŢA POPULAŢIEI ȘI LA PRIMĂRIE
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here