Simona Bucura Oprescu: Deși PSD a câștigat alegerile, președintele Klaus Iohannis insistă să dea puterea unor partide – PNL, USR-PLUS și UDMR

Deși PSD a câștigat alegerile, președintele Klaus Iohannis insistă să dea puterea unor partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – care nici măcar nu s-au înțeles între ele privind ministerele care le-ar reveni în noul Executiv. La ce ne putem aștepta de la o nouă guvernare de dreapta? Răspunsurile le putem afla privind retrospectiv anul 2020 în care am avut Guvern PNL:

-800.000 de locuri de muncă pierdute;

-41.119 firme radiate;

-21.319 firme dizolvate;-

8.978 de firme cu activitatea suspendată;-

Datoria publică a ajuns la 47% din PIB; –

Împrumuturile externe au explodat – vor totaliza 150 de miliarde de lei la finalul anului în curs;

-PIB-ul României a scăzut cu 30 miliarde de lei;

-Deficitul bugetar a crescut de la 2,8% în octombrie 2019 (la finalul guvernării PSD) la 9,1% în octombrie 2020;

-Investițiile străine directe s-au prăbușit de la 4,8 miliarde de lei în octombrie 2019 la 2 miliarde de lei în octombrie 2020.

În plus, nivelul de trai a scăzut. Un semnal de alarmă în acest sens este, de exemplu, faptul că în numai un an de zile restanțele argeșenilor la bănci au crescut cu 6,7 milioane de lei! Așadar, oamenii fac tot mai greu față cheltuielilor și obligațiilor financiare pe care le au! PSD a câștigat alegerile și ar trebui să dea primul-ministru, chiar și într-un Guvern de uniune națională! Este singurul partid care are un program coerent pentru a scoate țara din criză și care are specialiștii capabili să îl pună în practică, trasmite deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 1 Average: 1]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.