Simona Bucura Oprescu: Industria HoReCa strigă disperată după ajutor pentru evitarea falimentului

„Industria HoReCa strigă disperată după ajutor pentru evitarea falimentului, dar Guvernul Cîțu îi pune și mai mult bețe în roate! Astfel, ajutoarele financiare pentru HoReCa vor întârzia și mai mult, deoarece Guvernul a schimbat schema de ajutor, cu noi condiții și costuri pentru firme, verificate de ANAF, dar cu termene amânate pentru autorități!Abia adoptată la finele anului trecut, schema de compensare pentru pierderile suferite de industria HoReCa în urma pandemiei de coronavirus a fost modificată, impunând noi obligații firmelor și eliminând din responsabilitățile Guvernului.

În timp ce beneficiarii, care vor fi verificați de ANAF și vor plăti experți, sunt obligați să mențină activitatea până la 2 ani în loc de 6 luni, Guvernul a prelungit acum, printr-o ordonanță de urgență, și mai mult durata de semnare a contractelor de finanțare și termenul de plată pentru granturi. Întârzierea granturilor pe care ar fi trebuit să le primească firmele din industrie și a sprijinului prin programul Kurzarbeit fac ca peste 90% dintre operatorii de restaurante să riște să intre în colaps!

Dar oare putem avea alte așteptări de la un Guvern care, prin proiectul de buget pe care-l propune Parlamentului spre adoptare – și pe care PSD nu îl va vota! – aduce doar austeritate care condamnă România la sărăcie?”, transmite Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.