Orchestra Filarmonicii din Pitești, sub bagheta dirijorului Joszef Horvath, a susținut un nou concert, în sala Centrului Multifuncțional, avându-l invitat ca solist pe Gabriel Gyarmati. În program, publicul, a putut audia, într-o interpretare de excepție, lucrări pentru trompetă și orchestră aparținând compozitorilor Georg Philipp Telemann, Johann Christian Bach, Giuseppe Torelli și Franz Joseph Haydn.

 

SONY DSC

Dirijorul Jozsef Horvath (n.1975), a început să studieze pianul și vioara la vârsta de șase ani. După ce a absolvit Liceul de Muzică și Conservatorul din Cluj-Napoca, a urmat mai multe cursuri de formare dirijorală, cu dirijori renumiți, atât din țară cât și din străinătate. Activitatea sa în domeniul dirijoral este vastă, Jozsef Horvath fiind dirijor al Operei Naționale și al Operei Maghiare din Cluj-Napoca și având numeroase colaborări cu orchestrele din Iași,Cluj, Oradea, Brașov, Bacău, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara, Satu Mare, Opera Națională București, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonică Radio din București si Orchestra Simfonică a Radioului din Madrid.

 

SONY DSC

Solistul Gabriel Gyarmati este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, promoția 2010. A câștigat numeroase concursuri, dintre care amintim concursul „Gheorghe Dima”, secțiunea corn-trompetă. Ca activitate, Gabriel Gyarmati este prim-trompetist, șef partidă al orchestrei Filarmonicii „Transilvania” din Cluj Napoca, dar și solist în Orchestra Română de Tineret și în Orchestra Borusan din Istanbul, cu acestea participând la mai multe festivaluri, doua dintre acestea fiind cel din Londra și cel din Hong Kong. În portofoliul său muzical, ca solist al Filarmonicii „Transilvania”, întâlnim concerte preclasice (baroce) și clasice, interpretate pe scenele din țară.

 

SONY DSC

Dacă solistul Gabriel Gyarmati s-a aflat pentru prima dată pe scena Filarmonicii din Pitești, dirijorul Jozsef Horvath a mai fost prezent pe scena amintită.

 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here