De cand activitatea mea se desfasoara la MMAP, si am fost desemnata manager de proiect, am coordonat si finalizat, cu succes, unul dintre cele mai complexe proiecte de mediu, cu finantare POIM, in valoare de peste 12 mil.de euro.
Este vorba despre proiectul ,,Completarea nivelului de cunoastere a biodiversitatii prin implementarea sistemului de monitorizare a starii de conservare a speciilor si habitatelor de interes comunitar din Romania si raportarea in baza Articolului 17 al Directivei Habitate”, implementat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (beneficiar) , impreuna cu 11 Parteneri din tara: Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania, Institutul de Speologie ,,Emil Racovita”, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Silvicultura ,,Marin Dracea”, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Protectia Mediului, Muzeul National ,,Grigore Antipa”,Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Marina, Institutul de Biologie Bucuresti, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare ,,Delta Dunarii”, Institutul de Cercetari Biologice Cluj, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, Universitatea Transilvania din Brasov.
Proiectul si-a atins obiectivele si indicatorii tinta privind monitorizarea speciilor si habitatelor de interes comunitar. Astfel, in Romania, la acest moment, putem vorbi despre doua Ghiduri privind protocoalele de monitorizare si metodologiile unitare de monitorizare a starii de conservare a habitatelor si speciilor de interes comunitar, care sunt in proces de aprobare prin Ordin de ministru. Informatiile au fost colectate din toate judetele tarii, inclusiv din judetul Arges in general si in special din Padurea Trivale, Pitesti.
Astazi, la conferinta de inchidere a proiectului, pe care am organizat-o, m-am bucurat, si am fost onorata de prezenta dlui Secretar de stat in MMAP – Chiru Dan Stefan , dlui Presedinte ANANP, cu rang de Secretar de stat – Vasile Carnariu , dnei Sef Serviciu ANANP – Natalia Savu, celor 11 Parteneri din tara, membrilor UIP, colegilor din cadrul Directiei Generale Biodiversitate, Directiei Evaluare Impact, Serviciul Fonduri Europene din cadrul MMAP, reprezentantilor RNP Romsilva, ANPM, ANSVSA, GNM, si ARBDD.
Tuturor, Parteneri si Invitati, un mare MULTUMESC pentru participare si implicare.
Si, as mai vrea sa multumesc la doua persoane. Este vorba despre fostii managerii de proiect: Roxana Ionescu si Doina Cioaca, care si-au adus contributia la acest proiect.
Sorina Marin
Sorina Marin: Proiect al Ministerul Mediului – România finantat prin POIM, finalizat cu succes in mandatul ministrului Mircea Fechet .
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro și realizator al emisiunii Ora Argeșului, aflată în Top 3 al audiențelor din tot ceea ce înseamnă televiziune în anul 2023 fiind cea mai vizionată emisiune din audio-vizualul argeșean. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În 2022, a absolvit un program de masterat în Istoria Românilor la Universitatea din Pitești.
Lasă un comentariu