Home Politic Studiu: Interesul argeşenilor pentru politicienii locali, în cădere liberă!

Studiu: Interesul argeşenilor pentru politicienii locali, în cădere liberă!

de Dan Badea
54 vizualizări

parlamentGoogle ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii DWF.ro au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Arges sunt alesi in Parlamentul Romaniei 12 deputati si 5 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Acelasi numar de demnitari il intalnim in judetul Bihor.

Conform datelor Google, interesul argesenilor pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 4.26%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Arges au fost cautate de 10,800 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 11,280 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Scaderea plaseaza judetul Arges pe locul 26 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului decat cea a argesenilor pentru politicientii locali o putem sesiza in judetele Vrancea (-4.55%) si Gorj (-5.71%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 68%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 32%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Arges in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 39.52%, valoare mai mica fata de media nationala, de 42.19%. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00